Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoření sítě Windows 10.

hm.. pokud ty tvé firmy používají zastaralé Windows (nebo to bylo před více než 10 lety, před Win7), tak věřím, že v "síti" byly vidět počítače. Avšak od Win7 to už není pravda a služba WSD se běžně vůbec nespouští a ve firmách se už dávno upustilo od nějakých ikonek... čistě prakticky, protože jde o bezpečnostní problém (to za první) a za druhé kdybych viděl v síti nějakých 16 tisíc PC (což jsou 2/3 všech záznamů z naší AD), tak je to stejně k ničemu. Z téhož důvodu se upustilo od prastarých WINS serverů. Prostě doba SMBv1 je dávno pryč.
Dále směšuješ firemní prostředí s centralizovanou správou uživatelů i strojů a centrální službou DNS s domácími podmínkami, kde nic z toho není.

Pokud chceš placenou podporu, kontaktuj Flega.

Nicméně můžeš klidně zkusit v příkazové řádce s elevovanými právy (heslo "mojeheslosite" si změň) na každém PC v síti:

net user sit /add
net user sit mojeheslosite
mkdir c:\public
icacls c:\test /inheritance:r /grant:r users:(F)
net share Public=C:\public /grant:users,full

Tím vytvoříš uživatele "sit" s heslem, který je členem skupiny users. Následně na C:\vytvoříš složku Public a nastavíš jí práva a následně nasdílíš také jako Public.

Dále svou domácí síť nastavíš jako soukromou:

[97275-firewall-png]

Pokud chceš, můžeš si přes Win+R a zadání příkazu control ověříit v nastavení sítě, zda je aktivní WSD (mělo by být automaticky, pokud je síť privátní):

[97276-wsd-png]¨

A to je vše. Síť bude vidět (když Bill dá), do sharů se dostaneš jménem a heslem nastavenými výše. Netestoval jsem, píšu ty příkazy zpaměti, ale myslím, že by to fungovat mohlo. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny