Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil - písemná komunikace - email/WhatsUp/... - OVLÁDANÁ A ZADÁVANÁ HLASEM

Potřebuji komunikovat písemně ve dvou tak, aby bylo možné vše ovládat a zadávat pouze hlasem. Představoval jsem si velkoformátový mobil, (nebo tablet, notebook) nejlépe s velkým písmem, protože situace je prozatím ještě hraniční, zatím by snad po určitou dobu stačilo velké, spíše obrovské písmo, později bude kompletní hlasové ovládání, hlasový vstup i výstup nezbytností. Některé, (bohužel i cenově,) špičkové mobily toto zřejmě umí. Já ale bohužel netuším jaké kvality by mobil, tablet, notebook,) musel splňovat tak, aby tento způsob ovládání, zadávání i hlasového výstupu byl 100% funkční.
Druhotnou funkci, kterou potřebuji, by byla vzájemná komunikace obou přístrojů tak, aby držitel jednoho z nich mohl (na mapce) zjistit, kde se druhý právě nachází, a naopak, tak aby když se navzájem ztratíme bylo snadnější se nalézt, aniž by bylo nutné pokaždé telefonovat, nehledě k tomu, že to pro jednu ze stran nemusí být vždy, všude aktuálně použitelné.
Velice mne potěší i když se se mnou podělíte o své zkušenosti v těchto směrech, byť třeba nebudete schopni navrhnout vysloveně ideální řešení včetně nezbytných technických parametrů.
Jde mi o jakákoliv použitelná řešení včetně komunikace notebooku, tabletu s mobilem, například i napříč operačními systémy.
(Linux - Windows - Android (=> což je samozřejmě také Linux)
Děkuji.
K.P.

Předmět Autor Datum
Ovládání pouze hlasem v našich končinách nic moc. Google asistent si s češtinou ještě úplně nerozumí…
Jan Fiala 30.06.2023 11:12
Jan Fiala
Veliké díky. Výborné tipy! (Zatím to všechno studuji, učím se a hledám.) Jedno po druhém budu zkouše…
kapřík 30.06.2023 21:19
kapřík
Zacal.bych v google mapach zapnutim sdileni polohy. To je snadné - klikneš vpravo nahoře na ikonku p… poslední
Jan Fiala 01.07.2023 10:09
Jan Fiala

Ovládání pouze hlasem v našich končinách nic moc. Google asistent si s češtinou ještě úplně nerozumí.
Jinak diktovat zprávy a text je možné je už teď (je to součástí klávesnice) a není to omezené "špičkovostí" mobilu.
Čtení obrazovky a dalších textů je taký možné už teď a nepotřebuješ špičkový mobil.

Co se týká možnosti vidět, kde je druhý člověk, na to stačí zapnout v google mapách sdílení polohy. Pak si jen zapneš mapu a vidíš na ní toho druhého (vzájemně)

Veliké díky. Výborné tipy! (Zatím to všechno studuji, učím se a hledám.) Jedno po druhém budu zkoušet, a učit se to používat. Teď jsem asi 4 roky bez chytrého mobilu, funguji na tlačítkáče, a zaspal jsem vývoj posledních let. Mezi tím se naše elastičnost v použití komunikačních prostředků bohužel značně zhoršila. [Dříve jsme to TOLIK nepotřebovali, a mezi tím jsem ztratil krok s vývojem.] Odpověď - návody, jsou pro mne přeci jen příliš stručné, ba heslovité. Určitě mi to moc pomohlo, ale nejdříve se s tím musím blíže seznámit, a naučit se ptát tak, aby mi stačila stručná odpověď, a nepotřeboval ke každému bodu celou příručku. Budu to řešit postupně jedno po druhém, a teprve až se s každou problematikou blíže seznámím, teprve potom mohu začít klást kvalifikovanější otázky.

Zacal.bych v google mapach zapnutim sdileni polohy. To je snadné - klikneš vpravo nahoře na ikonku profili a v menu vybereš sdileni polohy. Uvedes e-mailovou adresu google účtu uzivatele, kterému chceš polohu sdílet.
Na druhem telefonu zase uvedes svou adresu a pak už bys měl na mapě vidět druhou osobu.
Google umožňuje stahnout i cast mapy offline, tak pak ušetříš data.

Jako další si zkus nadiktovat text - treba sms nebo mail. Na klavesnici klikni na ikonku mikrofonu. Android v rozpoznavani řeči funguje docela spolehlivě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru