Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní PC - pomoc s výběrem sestavy/komponent

Dobrý den, momentálně mám starší PC (už to bude asi 6+ let), který mi sloužil velmi dobře a neměl jediný problém. Možná díky tomu že jsem si ho nechal složit podle rad zdejších lidí kteří pomohli. Můj aktulní PC je CPU Intel Core i7-7700 a GTX 1070 a chtěl bych nový herní PC který opět vydrží tak těch 5 let (starý půjde rodičům nebo do skříně :) ). Nejsem náročnej člověk a nemusím hrát hry na maximální ultra nastavení a stačí mi když to vypadá pěkně.

Chtěl by tedy poprosit jestli by mi třeba pár lidí dalo návrhy jak sestavit nový PC z jakých komponent protože já tomu skoro vůbec nerozumím. Maximálně do toho chci dát 40 000 (leda že by se to přesáhlo fakt malinko), ideálně bych si to představoval mezi 34 000-40 000. Mám pár poznámek které mohou být užitečné myslím.

Monitor: Nepotřebuji, mám LCD 24", Asus VG248QE (1ms, 80M:1) a jsem s ním velmi spokojen, větší ani nikdy neplánuju.

Myš a klávesnice - nepotřebuji, mám.

DVD mechanika: Je v dnešní době potřeba nebo je to zbytečnost? Pokud zbytečnost tak jí nepotřebuji v sestavě.

Disky: momentálně mám SSD pro systém a pár her co hodně hraji a vyžadují SSD a HDD pro zbytek her, filmy a další věci. Představoval bych si opět 2 disky, jeden může být opět HDD leda že by se už v ndešní době HDD moc nevyužívali místo SSD. Ale podle mě nemá smysl plejtvat penězmi na HDD když 3-4 hry co člověk hraje se vejdou na SSD a HDD je převážně na filmy třeba nebo nějjakou nenáročnou práci, nebo se pletu?

Grafická karta: Preferuji karty Nvidia, koukal jsem že už jsou sestavy s ceně v mém limitu s 4060 nebo i 4070 ale vůbec nemám tušení jak kvalitní 40xx karty jsou. Minimálně bych chtěl 3070, dá se očekávat že opět vydrží tak těch 5 let a je dobrá? nebo raději 3080 nebo rovnou 40XX? v tom si rád nechám poradit.

Zbytek: základní deska , procesor(preferuji intel), case, chlazení, ramky (asi 32GB?) atd tomu nerozumím takže prosím něco vyberte aby to šlo dobře ke zbytku sestavy

Case: nepotřebuju na komponentech a casu nějaký svítící kraviny, to jen tak pro info :) Prereferuji černej case, spíše neprosklenej. Leda že by prosklenej líp chaldil, v tom se vůbec nevyznám. Chlazení vzduchem, ne vodní prosím.

To je snad všechno, moc děkuji za jakoukoliv pomoc. Nevím zda je lepší pc sestavit nebo někdo dá tip na dobrou sestavu u CZC třeba kde jsem si nechal sestavovat můj poslední PC. Moje zkušenost s nakupem počítačů je že hotové nabízené PC sestavy měli vždy nějaký problém po pár letech a sestavenej PC z komponent co jsem vybral vydržel 6 let i se zdrojem bez jediné výměny čehokoliv, ale třeba to bylo stěstí.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny