Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhradní díl (zátka) k expanzní komoře pro chladící kapalinu

Dobrý den.
Prosím, potřeboval bych poradit, hlavně od zkušených mistrů. Mám ani ne rok nový počítač za hoooodně peněz, ale jelikož "technik" a obecně podpora od dotyčného, který mi počítač montoval byla velmi špatná, včetně velmi špatné komunikace a ochoty obecně řešit rozumně jakékoliv kroky, jsem byl nucen spolupráci s ním ukončit. Počítač mě stál přes 100 tisíc, tím se rozhodně nechlubím, jen chci poukázat na to, že je to povedený našlapaný stroj dle mých představ, ale má mouchy. Co jsem slyšel, na pána si stěžuje vícero lidí, ale to tady rozhodně nebudu řešit.

Jednou z much je právě ona zátka (uzávěr, závit) s těsněním u expanzní komory pro chladící kapalinu. Jednoduše jsem dnes onu chladící kapalinu chtěl doplnit a ehjhle, při šrubování zátky se zátka jednoduše rozletěla na dvě části - respektive odletěl od ní asi 1/4 kus onoho plastu, který je bohužel jak naschvál velmi potřebný pro bezchybné těsnění. Bez tohoto ulomeného kousku prostě otvor netěsní a kapalina vytéká ven.

Jelikož opravdu nevím značku ani typ chladící expanzní komory, obracím se tímto na vás.

Nepoznali byste, prosím, o jakou značku či typ chladící expanzní komory se jedná a případně kde mohu sehnat a objednat náhradní zátky/uzávěr do této komry, aby chladící kapalina nevytékala a aby vše těsnilo?

Ještě jednou zmiňuji, že jsem opravdu sotva otáčel s onou zátkou pomocí mince, tak jako vždy, prostě zátka/uzávěr praskla. Potřebuji si tedy sám objednat/sehnat novou.

Prozatím jsem to provizorně slepil, ale při šroubování se stejně ona část vysunula nahoru, ale „tak tak“ zatím nějak drží (možná lze vidět na první fotce, dále viz další fotky)

Moc děkuji.
S pozdravem
DD

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To nemáš od toho PC žádný papír s konfigurací? Tam bude napsaný přesný typ. Jinak bude zcela určitě…
Lukas1982 18.07.2023 00:10
Lukas1982
Bohužel ne. Onen dotyčný "úžasný člověk" mi od ničeho nedal jedinou fakturu, proto jsem s ním spolup…
DavidDizzer 18.07.2023 00:59
DavidDizzer
To je dobrý blb... Ikdyby ten PC stál 10 tisíc, tak se snažím kupujícímu při jakémkoliv problému pom…
Lukas1982 18.07.2023 11:16
Lukas1982
Ano, blb je. Nejraději bych zveřejnil jeho jméno a kde onu “činnost” vykonává, neboť z celého stroje…
David Dizzer 18.07.2023 16:13
David Dizzer
Jaké chyby? Ty dvě drobnosti? To vůbec neřeš, byli tady jiní adepti :-) Jinak jestli to seženeš v Če… poslední
Lukas1982 18.07.2023 16:53
Lukas1982

Bohužel ne. Onen dotyčný "úžasný člověk" mi od ničeho nedal jedinou fakturu, proto jsem s ním spolupráci okamžitě ukončil a ačkoliv bych nejraději tohle s ním řešil, začal být agresivní a neochotný, a bylo to na mé nervy až příliš.
Každopádně stroj je super, ale zkrátka tohle se nedozvím, co je to za typ ani značku, protože mi to stejně neřekne.

Takže bohužel, informace o tom nemám žádné. Leda že by nebylo někde nějaké logo, značka - což jsem v rámci chlazení - hadice apod., opravdu nikde nenalezl. Viz fotky.

To je dobrý blb... Ikdyby ten PC stál 10 tisíc, tak se snažím kupujícímu při jakémkoliv problému pomoct a ne ho zazdit a dělat, že je to problém kupujícího. Sice je, protože předtím to bylo v pořádku, ale od takového člověka bych si příště nekoupil ani tužku... Asi bych to vyřešil jak píše Jirka44, za 250,- budeš mít novou nádrž se vším všudy. Nebo viz. Host, změřit tu zátku a koupit novou. Raději bych ale koupil novou nádrž, protože tahle se mně podle druhé fotky zdá popraskaná nebo minimálně naprasklá.

Ano, blb je.
Nejraději bych zveřejnil jeho jméno a kde onu “činnost” vykonává, neboť z celého stroje nemam jedinou fakturu a očividně to děla jen pro výdělek a zábavu, ovšem na “černo” a asi si dost nabalil peněz navic, kdyz jedinou fakturu nechce dodat.
Ovšem kdybych jméno zveřejnil, zase me zablokuje administrátor z důvodu gdpr, ovšem na tohoto člověka by si měli dat pozor připadne i jiní zájemci o sestavení počítače.

Jinak existuje nějaká stránka, kde se treba prodávají v Česku prave tyto komponenty jako prislusenstvi k chlazení? Treba tam na obdobnou ci stejnou nádobu narazím. :)

Diky moc a pardon za chyby - diakritiku, píšu z mobilu ;)

Jaké chyby? Ty dvě drobnosti? To vůbec neřeš, byli tady jiní adepti :-) Jinak jestli to seženeš v Česku, to netuším. Myslím, že ano, ale taky to bude podle mě na objednávku a navíc dražší, protože to nebudou mít skladem a stejně to budou objednávat s Číny.

Spíš bych se mrknul, jestli nemáš v okolí nějakou kovovýrobu, kde to udělají za pár korun nebo i zdarma, pokud tam máš známého. My máme poblíž firmu Kovop z Kněžpole a nechal jsem si u nich udělat spodní rám a dveře na udírnu a musím říct, že je to lepší než jsem čekal. Ke konci jsou dvířka z každé strany strojově ohnuté do tvaru "U", takže nehrozí prohnutí.
Můžeš jim napsat, ale pokud nejsi z okolí, tak se to zase prodraží kvůli dopravě. kontaktujte-nas.htm
Víc Ti nedokážu poradit. To se ale jedná jen o ten šroub, ne o nádobu.
Jinak jak psal Jirka44, kup celou expazi. Je to bez práce a stojí pár korun, to je asi nejlepší a nejlevnější řešení. Já bych to tak udělal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru