Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr externí zvukovky

Dobrý večer všem,
pokud se tu objeví nějaký hi-fista, měl bych na něho prosbu. Potřeboval bych poradit za co vyměnit moji obstarožní desetiletou Creative Audigy FX, která udělala pápá. Bohužel integrovaná zvukovka na mojí Asus B450-F desce je hotový odpad. Požadavky jsou náledující.

- nejlepší by samozřejmě bylo, kdybych to mohl vrazit opět do pci_e 4x, nicméně externímu řešení bych se nebránil. (Mimo téma - pokud mám vraženou zvukovku v pci_e 4x lince, nezpomaluje to zbytečně ostatní pci_e linky např. pro GPU? Předpokládám, že to bude zcela zanedbatelné, nicméně jsem tak trochu procentista.) Nebude tedy, ve vztahu k tomuto, řešení přes USB-C lepší?

- zvukovka musí mít podporu 2 předních analog stereo reproduktorů a zároveň podporu pro SW. Bydlím teď v místě, kde musely jít sloupy stranou, takže SW byla jediná možnost.
- zároveň jsem si pořídil sluchátka s 6,3mm konektorem, který bych rád občas vrazil do zvukovky zepředu.
- audigy FX mi vyhovovala i kvůli softu. Napaedá mě, jestli neexistuje něco jako reciever, ale bez integrovaného zesilovače. Nechce se mi pořád přepínat ručně mezi zvukovkou a sluchátkama.

Koukal jsem, že Audigy FX vyšla nedávno v nové revizi. Myslíte, že má smysl ji koupit znovu? Jako, byla dobrá, ale klidně bych šel do něčeho lepšího...

Za případné rady moc děkuji.

PC: R7 5800X, 32GB RAM, 2070S.
Zesilovač: Pioneer A109 z devadesátek. (Bohužel, jediná věc která nefunguje, je sluchátkový zesilovač)....
Sluchátka: Sennheiser HD 559
SW: docela fajn SW z 2.1, který používám jen na basy. Bohužel, integrovaná zvukovka neumí kloudně rozdělit "výhybky" pro SW a vršek, takže ať to nastavuji jak chci, stejně to s tou integrovanou huhlá. Po restartu se to ještě nastaví úplně tragicky a jinak, přičemž všechny různé efekty mám vypnuté. Připadá mi, jak kdyby do SW šel správně signál jen někdy. Když odpojím a zapojím kabel, zase to 2 dny hraje dobře a pak se to zcela samo přenastaví, byť na nastavení nikdo nesahá, zůstane stejné, ale zvuk prostě hraje jinak - hnusně. Uši blbý nemám....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen na okraj: SW neřeší hloubky - je to efektový kanál/reprák. 2.1 souprava nemá SW, ale společný h…
dsa 21.07.2023 22:33
dsa
Prosím? Ten hloubkový repreak nema výhybku? Jaký je tedy rozdíl mezi subwooferem a hloubkovým/efekto…
Pliria 22.07.2023 13:51
Pliria
SW má rozsah řekněme 20-100 Hz, hloubkáč třeba 30-1500 Hz, je to něco úplně jiného. U 2.1 (aktivní… poslední
dsa 22.07.2023 19:41
dsa

Prosím? Ten hloubkový repreak nema výhybku? Jaký je tedy rozdíl mezi subwooferem a hloubkovým/efektovým reprákem? Když budu mít sestavu 5.1, tak mám subwoofer, ale ve chvíli kdy mi třeba myš překouše kabely k zadkům a centru, tak už mám jen hloubkový repreak?

SW má rozsah řekněme 20-100 Hz, hloubkáč třeba 30-1500 Hz, je to něco úplně jiného.

U 2.1 (aktivní repráky) je to .1 společný hloubkáč (pro oba kanály) a výhybka na 1200 Hz a zesilovač je obvykle "v něm".

U 5.1 (pasivní repráky) je to .1 SW a výhybka na 80 Hz je obvykle v zesilovači.

Když u 5.1 zahodíš zadní a centr, tak SW zůstane SW :-) a nebude z toho 2.1.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru