Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zapojením monitoru

K pc mám dva monitory a oba jsou zapojené do grafické karty. Hlavní monitor mám zapojený přes hdmi (monitor vga koncovka a přikoupený kabel pro zapojení skrz hdmi) a ten druhý monitor normálně přes dvi. Jakmile pc jen restartuju, tak je vše v pohodě. Ale když PC vypnu a další den zapnu, tak hlavní monitor nenajede. Systém jen zapne druhý monitor a hodí na něj všechny soubory jako by byl hlavní. Teprve až když z grafiky vytáhnu hdmi kabel a znovu ho tam zapnu tak monitor naskočí a vše běží tak jak má. Někdo nápad proč to po zapnutí takto blbne? Díky

Základní deska - HP 2B5E
Grafika - MSI GTX 1660 SUPER AERO ITX OC
Windows 10

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
chyba byla už před těmi hafo lety, když nějaký šetřílek "ušetřil" dvě stovky a vzal nesmyslný monito… poslední
lední brtník 22.07.2023 13:11
lední brtník

chyba byla už před těmi hafo lety, když nějaký šetřílek "ušetřil" dvě stovky a vzal nesmyslný monitor jen s vga vstupem, který je dnes na vyhození.
protože tvůj "kabel" hdmi-vga je ve skutečnosti převodník a chová se bůhví jak.

když už jsi podivně opsal nedohledatelný typ u monitoru, stejně tak u značkových pc dohledáš jeho parametry přes model (a generaci) uvedený na bedně.

a protože ti monitory vedou do grafiky 1660 a ne do základní desky, nepomůže ani štelování v biosu.

Graphics Intel HD 530 Graphics with DVi and VGA Outputs

jedině zastrčit zastaralý monitor aoc přímo základní desky do vga (integrovanou grafiku na desce kdyžtak povolit v biosu) a to do doby, než si koupíš normální monitor, který má i digitální vstupy, klidně to může být repas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru