Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno co obnáší mít MS účet

Sorry, ale furt sem píšeš nějaké blbosti, pak se divíš, že ti furt cpu mínusy.

Tvůj komentář: "Já mám Windows 7, ale ty si dej Windows 11, protože já o tom nic nevim, ale Windows 10 byl nejhorší systém."

Jako vážně? ::)

Je pravda, že teď dva roky před koncem podpory Windows 10 je instalovat, je trochu na pováženou. Ale pořád pro to existují dobré důvody, jako že uživatel nechce řešit problémy Windows 11, dělat Microsoftu betatestera a raději bude 2 roky bezproblémově pracovat ve Windows 10, které už jsou docela dodělané a potom to přeinstaluje.

Tím neříkám, že Windows 11 nemá v žádném případě instalovat, ale prostě je to uživateli na zvážení. Já sám provozuju, jak Windows 10, tak Windows 11 a zatímco v desítkách to funguje bezproblémově, v jedenáctkách člověk občas na problémek narazí. Používat se to dá, ale rozhodně jsou v tuto chvíli desítky vyladěnějším systémem. Proto říkám domu jedenáctky může nějak tak být, zvlášť když je uživatel líný to chtít za dva roky reinstalovat, do pracovního PC rozhodně ještě zůstat na desítkách.

-----

https://www.pcmag.com/how-to/how-to-set-up-windows-10-with-a-local-account

-----

Osobně mi MS účet nijak nevadí a používám ho. Holt musí být při instalaci člověk na internetu, jinak jsem si rozdílů nevšimnul. Ale není problém a já to tak i dělám, že při instalaci nahodim lokální účet a když vím, že je vše ok, tak to potom přihlásím dodatečně. Nějak se mi tento postup osvědčil, ale tím neříkám, že to nejde rovnou s MS účtem.

-----

TPM2 - musí být až u Windows 11. Oficiálně to bez něj nejde a dokonce to nejde ani s nim, pokud není podporovaný procesor. Je potřeba minimálně Coffee Lake nebo Ryzen 2, přitom TPM2 byl už na Skylaku a myslim, že i na prvním Ryzenu. Na těchto starších procesorech se teda používá upravená instalačka, pak to funguje také.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny