Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Facebook - co je nejlepší řešení?

Potřebuji poradit, mnoho let (11.let) jsem měl osobní profil s pravým jménem a pár fotkami na Facebooku. Nejsem nějak komunikativní typ, stydlivý, tak jsem tam měl pouze pár nejbližších přítel, moc jsem ani nevyužíval Messenger, raději zavolám telefonem kamarádovi, rodině apod.
Na základě mého rozhodnutí jsem se rozhodl Facebook úplně zrušit. Důvodem bylo, aby nebyly informace na sociální síti o mě, rozčílila mě podvodná reklama, co jsem na FB opakovaně shlédnul apod.
Aktuálně jsme ve výpovědní lhůtě a 1.8.2023 se FB úplně smaže. Do té doby ho mohu ještě obnovit. Zatím se držím, ještě jsem zrušení nezrušil.

Naopak mi trochu Facebook chybí, neboť mám některé nemoci – psychické, interní, betu psychiatrické léky apod. a rád bych byl ve skupinách, které se těmto problémům věnují. Také mě zajímají třeba vlaky, doprava, Excel apod. Tím se můžu dozvědět více info o daných věcech.

Na druhou stranu se bojím, aby to nezjistil třeba z práce, příbuzní apod, co tam píšu, neboť nevím, kdo je všechno ve skupinách a lidi jsou dneska na sociálních sítí skoro pořád.
Napadlo mě, že počkám, až se můj osobní profil úplně zruší a následně si založím jiný, bez mého pravého jména a budu moci být více anonymní.

Co mě poradíte?
Využíváte někdo 2 FB profily hlavní či neoficiální?
Je pravda, že jsou na FB hodně fejkové účty?

Předmět Autor Datum
FB sa ti úplne nezmaže. Presnejšie skryje. Ak teda FB nepotrebuješ na komunikáciu tak neváhaj a urči…
KMX 23.07.2023 14:50
KMX
když fb nebo messenger potřebuješ, založ si nějaký nový ověřovací mail. jestli se ten krám neobejde… poslední
lední brtník 23.07.2023 15:14
lední brtník

FB sa ti úplne nezmaže. Presnejšie skryje. Ak teda FB nepotrebuješ na komunikáciu tak neváhaj a určite to skrytie účtu nechaj dobehnúť. Založíš si potom nový účet s náhodným menom, ak neblokujú tak využi aj https://temp-mail.org čiže nebudeš nútený použiť vlastnú emailovú adresu. Ja túto službu používam na weboch kde sa registrujem čisto na 1x alebo ak napríklad veľmi zriedka chodím na web twiteru tak tam sa registrácia vyžaduje a zároveň to nepotrebujem používať a čisto len občas klikám na zdieľaný link... Takto s vymysleným menom a emailom môžeš používať facebook a sledovať skupiny ktoré ťa zaujímajú. Nepovedal by som že je to fejkový účet. Fejk je skôr na štýl že sa vydávaš za niekoho iného, robíš bordel atď... Ak len chceš pristupovať k nejakému FB obsahu tak to je niečo iné.

když fb nebo messenger potřebuješ, založ si nějaký nový ověřovací mail.
jestli se ten krám neobejde bez tvého ověřovacího telefonu, hledej nějaké akce na dobíjecí karty, kterou můžeš později zahodit.
a speciálně na nový fb účet začni používat buď nové přihlášení ve windows = nový profil prohlížeče, nebo si pro fb rovnou vyhraď jiný prohlížeč, ať nemáš společnou ani historii.
prostě tam nesmí být nic společného s tvým původním přihlášením.

osobně fakebookem pohrdám, ale každý máme jiné potřeby.

Je pravda, že jsou na FB hodně fejkové účty?

za brtníky: fb používá hlavně tupá lůza. u toho mentálního odpadu je úplně jedno, jestli jsou neskuteční.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru