Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný mini usb kabel

Dobrý den. Chtěl jsem zeptat (spíš pro zajímavost). Mám nový mini usb kabel (ještě je v záruce).
https://www.mironet.cz/clicktronic-hq-ofc-usb20-kabel-ab-mini-5pinu-zlacene-1m+dp185415/
A při kopírování větších souborů (např. do staré mp3, nebo starého psp) se vždy připojená mp3 nebo psp po chvíli kopírování odpojí. Mám jiný, o hodně starší mini usb kabel- na pohled tlustější- teda alespoň izolace. A s nim se to neodpojuje.
Při kopírování použit stejný usb v notebooku a s kabelem nehýbáno. Zkoušel jsem oba kabely změřit na el.zátěži (kterou mám chvíli a nevím, jestli měřím dobře). Při zatížení např. 2A spadlo napětí u obou kabelů o cca 0,4V (při 1A- 0,2V, při 0,5A - 0,08V). Znamená to, že kdyby to odpojování bylo způsobeno tím, že je tento nový kabel slabý (slabé vodiče, špatný kov), spadlo by to napětí po zatížení víc- při měření el.zátěží?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pre použitie s ext diskami a podobnými zariadeniami,kde je potrebné často kopírovať väčšie množstvo… poslední
audax mobile 24.07.2023 00:54
audax mobile

pre použitie s ext diskami a podobnými zariadeniami,kde je potrebné často kopírovať väčšie množstvo dát,dlžka usb kábla by podla možností nemala prekračovať cca 30-50 cm,pri zapojení napr. myši,klávesnice,usb midi zariadenia dlžka káblu nieje príliš dôležitá,prenáša sa len velmi málo jednoduchých dát,ale pri napr.kopírovaní súborov z pc/nb na externý disk a opačne,tam už to môže vadiť....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru