Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android 12 - Tvrdé nastavení defaultní GPS navigace? Proč to nejde?

Zdravím,
jezdím jako kurýr Woltu. V jejich aplikaci lze nastavit nějaké podporované GPS navigace, abych mohl jen kliknout a otevřela se mi navigace přímo na adresu zákazníka.

Mezi možností výběru nejsou Mapy.cz od Seznamu, které jsem ale právě vždy používal a považuji je pro městskou navigaci za nejlepší. Důvodem jsou dobře doplněné čísla vchodů, což sice částečně má i google, ale je třeba pořádně zoomovat a i tak často nesedí.

Dřív jsem prostě nainstaloval Mapy.cz a android mi nabídl nastavení této aplikace jako defaultní pro navigaci. Teď ale v nastavení defaultních aplikací vůbec možnost navigace není a Wolt mi otevírá Google mapy.

Zkusil jsem Google mapy zakázat. To ale vede k tomu, že se teď otevírá prohlížeč s linkem na google mapy. V nastavení Mapy.cz od seznamu je možnost nastavit podporované url linky, díky čemuž by mělo právě dojít k otevření Seznamáckých map namísto prohlížeče, jenže v nastavení těch linků je zaškrtlé vše, až na www.google.com, což je ale právě link, který se otevírá v prohlížeči po kliknutí ve Wolt aplikaci. Když ten link zaškrtnu, vyjedu z nastavení a zase se vrátím, je jen tenhle link opět odškrtlý. Zakopaný pes je tedy právě v tom, že se z nějakého důvodu nedá zaškrtnout tento url link.

Nenapadá někoho jak to vyřešit? Jak systém donutit neodškrtávat tento url link? Nebo to dělá google naschvál, aby zabránil používání aplikace třetí strany? Všechny ostatní google linky jsou zaškrtlé, jen www.google.com ne.. Viz. screenshoty z mobilu.

https://i.imgur.com/MCbczqQ.png
https://i.imgur.com/BqPUQru.png
Samsung S10e - Android 12

Díky za případnou pomoc

Řešení:

No, nakonec jsem ze zvědavosti koukl na mamčin telefon s Androidem 13, tam to nastavení je velmi podobné, s tím rozdílem, že nezaškrtnutelný link je šedivý a je u něj konkrétně napsáno v jaké aplikaci se otevře.. Takto jsem zjistil, že link www.google.com blokuje aplikace Google Mapy, Google a Zprávy Google.. Když u nich vypnu otevírání podporovaných url, tak lze zaškrtnout tuto url u aplikace Mapy.cz od Seznamu :)

Teď, když přijmu zakázku ve Wolt appce a kliknu na navigování přes Google mapy, tak se mi otevře appka od Seznamu. Což je fajn, ale bohužel bez přednastavené cílové lokace. Tudíž, aplikace Mapy.cz nedokáže správně pracovat s url odkazem pro google a vyčíst z ní potřebné data.

Pak jsou tedy dvě možnosti. Snažit se naléhat na Wolt, aby podporu Mapy.cz navigace přidal.. Nebo zkusit napsat na Seznam, jestli by nemohl naučit jejich aplikaci správně přečíst takto generovaný google link.

No, každopádně si nemyslím, že se o to někdo bude nějak intenzivně zajímat, takže asi nezbývá, než prostě používat Google mapy. Ale zkusím to a třeba se stane zázrak :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A to wolt nemuže se postarat–dát zaměstnacům správno nsvigaci? poslední
uber 02.08.2023 21:04
uber

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru