Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ASRock X570 Phantom Gaming 4 - dobrá deska pro 5950x (VRMs atd...?)

Je to tak, výborná cena u Gigabyte je vykoupena podprůměrnou kvalitou. Ale tak je to i u všech ostatních výrobců, buď chceš, aby deska byla kvalitní nebo aby byla levná a je jen na tobě nebo na tazateli co zvolí. ASRock se tím nikterak netají a konfiguraci svých desek jasně definuje ve specifikacích dostupných na webu. Naopak Gigabyte se po léta za svou shitovskou kvalitu stydí a zveřejněné specifikace desek jsou neúplné a místa, která ojebal ve speifikacích zcela chybí.
Popravdě se bohužel v poslední době inspirují tímto špatným příkladem i u MSI a Asusu a také začínají specifikace ojebávat a nedávají tam už všechno u těch modelů, kde sami ví, že to je špatné.

Například si sám porovnej specifikace audio čipu na desce. U Gigabyte máš napsáno, že je to 7.1 a konec, u konkurence je vypsán i použitý zvukový kodek.

Platí to teda nejen pro Gigabyte, ale i pro zde řešený ASRock, nechtějte prosím vás špickovou desku za levné peníze. Tyhle levné desky jsou dobré tak pro 65W šestijádra, ale provozovat na tom 12/16 jader je trochu mimo mísu. Jistě ono to minimálně chvíli také půjde, ale deska je určená do jiného segmentu, proto je levná a teda ji vyšší zátěž bude víc namáhat a časem to zvládat přestane.

A zase záleží jen na vás a vašich zvyklostech. Je hloupé kupovat levnou desku na 10 let, sice to možná zvládne, ale pravděpodobněji ne. Kdežto, pokud má uživatel stejně co 3 roky nový PC, tak to zvládne i levná deska, akorát tam nejspíš nepojedou nějaké velké přetakty. A opět platí, že někdo taktuje a někdo ne a dražší desku nepotřebuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny