Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook - Linux

Linux Mint, MATE, Cinnamon a mnohé další linuxové projekty mají jednu obrovskou nevýhodu. Buď jsou to "one man show" a fungují do té doby než to toho člověka přestane bavit nebo je to sice víc lidí, ale tým, který to táhne je málopočetný a opět dobře funguje, dokud to ty lidi baví. Kolikrát stačí, aby jeden člen týmu onemocněl a vývoj začne váznout. Tohle je obecný problém s open-source projekty nejen linuxovými.

Pokud je člověk jen uživatelem, je mnohem lepší si do PC pořídit projekt velké firmy a vůbec nevadí, že to ti lidé dělají třeba jen jako zábavu bokem a mají na to od zaměstnavatele klidně jen pár hodin týdně. Takže ikdyž mě Fedora nebaví, schvaluji ti ji. Fedora + KDE nebo klidně Gnome Shell, to jsou projekty těch velkých, když tam bude chyba, vždycky to nakonec někdo opraví. (MATE už nepadá? Tak na tom nakonec někdo začal dělat? Výborný, hlavně, aby jim to vydrželo.)

Na druhou stranu, jestli po mně chce upgrade každých 11 měsíců linuxové distro nebo Windowsy, klidně zůstanu u těch Windows. Co se týká běžné práce, je to stejné. Pro hry (Steam, GOG) především AAA tituly jsou často Windows vyžadovány nebo se musí se střídavými úspěchy emulovat. Ale chápu, že u člověka, který nehraje nebo hraje "old school" hry může být Fedora rovnocennou alternativou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny