Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepastování MSI Gaming X RTX2070Super

Dobrý den, mám tuto grafickou kartu a týrám ji třetím rokem. Když jsou letní teploty, paměti mi lezou do poměrně vysokých teplot. Výš, než v minulosti. Řekl bych, že je čas na výměnu thermal padů a přepastování. Co mě ale zarazilo, když jsem se rozhodl nakoupit materiál, že není dostupná odpovídající hloubka thermal padů. Zkušenosti na takový zákrok mám a cítím se na něj, nicméně mi to nedá. V příloze přikládám kresbu, kde je vidět, jak mají být konkrétně hluboké jednotlivé kusy thermalpadů.
Mohu třeba udělat 1,5mm tak, že vezmu kostičku 1mm a na ni položím další 0,5mm, nebo je toto vysloveně špatné řešení a hloubku je dobré všude dodržet?
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zbytečné. Kolik máš stupňů? Myslím, že to je pořád v normě, pokud to neleze nad 100. Zbytečně vyhoze… poslední
Lukas1982 12.08.2023 01:18
Lukas1982

Zbytečné. Kolik máš stupňů? Myslím, že to je pořád v normě, pokud to neleze nad 100. Zbytečně vyhozené peníze. Ale co už, když už jsi to koupil. Pokud nekoupil, tak ani nekupuj.
Daleko lepší je mít správný airflow "průvan" v bedně. V nejhorším můžeš odmontovat chladič, vyčistit ventilátor od prachu, isopropylem nebo lihem pořádně vyčistit styčné plochy chipu a chladiče, nanést kvalitní teplovodivou pastu (za mě MX-2) ta je skvělá a pořádně rovnoměrně namontovat chlazení zpět. Pasty se fakt moc nedává, jen tenká vrstva nebo kapka doprostřed. Upevněním chladiče se přítlakem ta pasta sama rozprostře po chipu. Méně je v tomto případě více. Důležitější je rovnoměrnost přítlaku a čistota chipu před nanesením pasty a následným nasazením chladiče... Rozhodně tu pastu nenanášej holým prstem kvůli mastnotě, ale schovej si ten prst třeba do čistého igelitového sáčku, rozprostři pastu po chipu manuálně nebo dej doprostřed kapku pasty, přítlakem se rozprostře sama. O pár stupňů teplotu určitě srazíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru