Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zvuk - Vlastnosti - Enhancements

ALC 4080 je napojená na USB, nevede tam teda žádná analogová cesta a nemá to co rušit. Jelikož výstup je většinou analog, někde na konci musí být DA převodník. Co jsem o tom četl, tak to zjednodušuje návrh na PCB desky a tudíž je to řešení i levnější. To výrobci rádi. Takovýto kodek by nakonec nemusel pohnojit ani takový packal jako je Gigabyte, u kterého jsou zvukové kodeky na deskách legendární - ve smyslu, že to jen chrčí, protože to pravidelně podělávali.
Ukázalo se ale, že jmenovaná firma minimálně u jedné desky dokázala zvrzat i tohle. :-D

MSI je na druhé straně spektra, obvykle se zvukem žádný problém není. Ale co nějak tak vím, tak nejlepší zvukovky na desce má Asus, jenže jenom u highend desek a pokud jsi chtěl nějaký rozpočet na počítač, nenapsal jsi, že ti jde o perfektní audiofilní zvuk, těžko můžeš očekávat, že ti budu luštit z magické koule a navrhnu ti desku za deset a víc kolíků, která má highendový kodek s tradiční analogovou cestou ALC 1220.

V podstatě, jestli chceš audio kodek na desce a nemíníš si kupovat zvlášť zvukovku, tak hledej ALC 1220, nic jiného myslím v highendu není. Mainstream je tradiční ALC 1200 a nové řešení ALC 4080. A zbytek, kde to často ani výrobci u desek neuvádí, je většinou ALC892, ALC897 a ALC887 a to nechceš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny