Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je můj internet provider divnej?

Jo, protože jsem nechtěl platit za pevnou IP, tak jsem při každém připojení se dostal nějakou jinou (a občas mi ji změnili i jen tak).
Ale to mi nevadilo, jednak když se ten počítač doma neodpojoval, tak mi klidně stejné vydržela i pár měsíců, ale hlavně jsem si na nějakém webu zdarma pořídil stránky s PHP, kde jedna ze stránek, když se zavolala se správnými parametry, tak si někam uložila IP a jméno stahujícího. A když se zavolala jinak, tak to zase vypsala. A tu stránku jsem nechal z domova pravidelně stahovat.
Takže když jsem pak potřeboval, tak jsem se na ní podíval a hned jsem věděl, jaké IP mám doma. A pak jsem se na to IP nějak nakonektil, třeba přez OpenSSH, nikoli s heslem, ale s klíčema, takže to bylo celkem bezpečné, a odtamtud už jsem se doma dostal, kam jsem chtěl (a kam jsem si to předem povolil, samozřejmě).
a bylo mi celkem jedno, že se domů jeden den připojuju třeba
ssh 78.80.11.11
a druhý den třeba
ssh 78.80.99.99

(Teda je fakt, že já celkem počítačům rozumím, ale tohle nebylo nijak složité, alespoň teda na Linuxu, který používám. Takovéhle připojení na dálku se tam dá zařídit už během instalace, ještě dřív, než se podívám, jestli je tam vůbec nějaký disk, na který by se dalo instalovat ... a samozřejmě se to dá snadno zařídit i kdykoli později.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny