Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je můj internet provider divnej?

Kluci, pojďte mi přiblížit a vysvětlit pojmy a chování kterým nerozumím. Mám internet na optice. Optika mi vede až do bytu. ISP mi odmítá povolit přístup do konfigurace routeru. Nechci zasahovat do parametrů připojení k síti. Chci si jen nastavit třeba wifi na jiný kanál, použít MAC filter, přidělit jednotlivým portům určitou rychlost atd. atd. Prý na toto nemám nárok.

Když jsem se na to ptala u jiných ISP tak mi bylo řečeno, že to je prý nesmysl a asi jsem je špatně pochopila. Oni toto nedělají. Mohu si prý koupit co chci, napsat jim a pošlou mi návod pro nastavení připojení.

Pokud bych chtěla, mít k těmto věcem přístup, tak si musím koupit ten samý router který mám od nich. Poslat ho technikům kteří ho prý nakonfigurují a pošlou nachystaný. Pokud ale budu mít vlastní router, byť techniky od providera "Nastavený" přijdu o veškerou záruku a podporu. Můžete mi k tomu něco napsat prosím? Je toto normální chování? A nakonec pro mě další šok. Rýpat se mi budou v novém routeru, bez mé přítomnosti. Co mi s tím routerem budou dělat? Nastavit si ho snad dokážu sama. Jiní ISP se diví a říkají mi, že nic takového neznají. A ten šok nakonec? Tím je to, že za nakonfigurování routeru, na který nebudu mít ani záruku ani podporu ani nějakou garantovanou rychlost, zaplatím technikům 750,-Kč právě za toto nastavení.

Prosím o názory. Budu Vám vděčná. Děkuji předem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny