Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zastavit spam od uzivatela z USA?

Dobry den,

prosim o pomoc, rady, ako zastavit spam od uzivatela z USA.

Zacal mi chodit spam od spolocnosti z USA, potvrdzovacie kody, loterie, kasina, zasielky, autobazary a pod.

Niektore maju unsubscribe, niektore nie, takze je tazke to zablokovat, danemu uzivatelovi nepridu potvrdzovacie kody, takze sa registruje na dalsich a dalsich strankach, klika pre podvrdzovacie kody znova a znova, ale vsetko to chodi mne. Ani presuvanie emailov do spamu nepomoze, lebo stale prichadzaju nove, z novych stranok.

Dnes spravil zvlastny krok, prisiel mi tento email:

Someone added ***@gmail.com as their recovery email

***@gmail.com wants your email address to be their recovery email.

If you don’t recognize this account, it’s likely your email address was added in error. You can remove your email address from that account. Disconnect email

You can also see security activity at https://myaccount.google.com/notifications

Da sa to nejak vyuzit, mozem kontaktovat google, ze niekto zneuziva moj email?

Kazdopadne, teraz mam tieto jeho udaje:
- meno
- priezvisko
- email
- postovu adresu

Jeho meno je "spanielske", v emaili ma cislo 60, takze moze mat 60 rokov a prave objavil internet, alebo dokonca byt narodeny v roku 1960 a mat 83 rokov, takze na toto by som tiez chcel brat ohlad.

Podla mna je to omyl, zle si opisal svoj druhy email a teraz ho kopiruje a pouziva vsade nespravny.

Co a ako mu napisat, aky nazov emailu, aby ho neprehliadol, ale ani aby ho nepovazoval za spam, mam pouzit svoj zneuzity email na kontakt, alebo iny, anonymny? Aky text napisat, aj s ohladom na to, ze zrejme je to neskuseny pouzivatel pc, mozno aj starsi clovek?

Ake dalsie moznosti mam, kedze som z krajiny EU, plati tu GDPR a nasiel som aj tuto stranku, kde sa spomina aj vysoka pokuta, tu som uz odoslal na stranku jedneho kasina, z ktoreho mi chodil spam a prestalo to.

https://www.ftc.gov/business-guidance/resources/can-spam-act-compliance-guide-business

Viem, ze vdaka jeho udajom by som mu mohol robit aj zle, ale to nechcem, stale si myslim, ze ide o omyl, ale neviem presne, ako reagovat.

Existuje prip. nejaka sablona na internete, pre taketo pripady, kde by som len zmenil meno a email a mohol by som to pouzit?

Co mam robit s tym emailom od google, moze nejak zneuzit moj email? Mam kliknut na "disconnect" odkaz, aby moj email nebol prepojeny z jeho emailom? Neznemozni toto prip. moznost jeho kontaktovania, neprida sa moj email do jeho ignore listu?

Dakujem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny