Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kancelárska stolička do 500€

Nazdar, poradí niekto s výberom novej stoličky? Našiel som online hromadu odporúčaní ale cítim z toho silný marketing čiže radšej sa skúsim poradiť tuto na poradni + od ľudí z okolia. Cenový strop 500€ je fakticky strop a nie podmienka :-D čiže ideálne ak to nebude nutné chcem čím lacnejšiu. Aktuálne mám HALMAR LOTUS ktorá stála cca 110€, po 3-4 rokoch sa začala droliť koženka. Dokúpil som vtedy textilný poťah ale koženka sa dostáva v malých častiach von a podsedák je takmer úplne presedený. Takže určite idem do novej stoličky.

Stoličku budem využívať len na bežné využitie PC, nie pracovné. Týždenne to vychádza spolu zhruba 5-10 hodín. Chcem určite niečo pohodlné a dobre nastaviteľné. Dizajnovo je mi jedno ale zase nie až takto https://www.alza.sk/mosh-wud-d2-modra-d6432188.htm

Dosť mi pomôže ak by niekto poradil ohľadom herných. Má to zmysel alebo je to marketing? Herný dizajn neberiem ako problém a keď dostanem za jednotku ceny dobrú stoličku tak prečo nie. Našiel som napríklad na alze najpredávanejšiu a dobre hodnotenú https://www.alza.sk/omen-by-hp-citadel-gaming-chair-ciernacervena-d5752366.htm

Dosť podstatná je pre mňa životnosť. Aktuálna stolička za stovku vydržala 7 rokov čiže od drahšej chcem niečo viac. V tomto sa neviem rozhodnúť či koženku alebo textilný poťah. Všetky tie umelé koženky sa vraj začnú droliť. Ak teda žiadna nevydrží 10 rokov v celku tak skôr zvažujem textilný poťah.

Předmět Autor Datum
Každý člověk je jiný, nejlepší je si zajít do obchodu a ty židle si naživo ozkoušet.
Eessencia 11.09.2023 07:52
Eessencia
Přesně tak, je třeba si rozhodnout nějaké základní parametry (styl židle, potahy, co vše chci nastav…
jbo 11.09.2023 10:18
jbo
Ďakujem za rady. Bol som dávnejšie vo veľkej predajni kde mali aj stoličky ale väčšinou majú na vysk…
KMX 11.09.2023 16:38
KMX
Důležitá je nosnost a osobně jsem si poručil místo koleček kluzáky, neb to nekurví koberec.
čumil old 11.09.2023 19:29
čumil old
Ani jednu - obě mají nosnost 110 kg, to vypadá na plastovou konstrukci nebo nejvýše nějakou slabší o…
Zdenál 12.09.2023 08:32
Zdenál
Moja aktuálna HALMAR LOTUS má udávanú nosnosť len 100kg, kríž je plastový a za 7 rokov som v tomto o…
KMX 12.09.2023 17:00
KMX
Zahlédl jsem tuhle videorecenzi, tak se můžeš taky mrknout, jestli chceš. Vypadá dobře, ale samozřej…
host 18.09.2023 12:51
host
Vďaka za TIP. Snažím sa neuponáhľať nákup. Chcem aby to vydržalo čiže si chcem vybrať s istotou to n…
KMX 18.09.2023 17:55
KMX
Já mám křeslo asi za 2000,- Kč a je po víc, než snad 12 (možná 15 ???) letech "skoro jako nové", ted…
dsa 18.09.2023 18:10
dsa
Ak by šlo za takú cenu kúpiť tak beriem :-) Podarí sa ti nájsť nejaký link na stoličku ktorá aspoň p…
KMX 18.09.2023 18:58
KMX
Otočil jsem ji, ale žádný štítek už na ní není a faktura je už dávno vyhozená. Spíš jen dobrá zkušen…
dsa 18.09.2023 20:40
dsa
Nějaké názory, a pochopitelně spory, jsou na Rootu: https://forum.root.cz/index.php?topic=27948.0 ht…
Prim 19.09.2023 05:55
Prim
Vďaka, ak to zhrniem tak dobrý TIP je napríklad táto: https://www.kancelarskestolicky.com/1050347-ka…
KMX 19.09.2023 19:35
KMX
Spomenul som si na toto vlákno... tak nakoniec vyhrala túžba šetriť :-) Pôvodne som zvažoval hlavne… poslední
KMX 16.11.2023 15:45
KMX

Přesně tak, je třeba si rozhodnout nějaké základní parametry (styl židle, potahy, co vše chci nastavovat, nosnost, výška sedu...) a pak si to někde fyzicky vyzkoušet (nejlépe v nějakých specilizovaných prodejnách s nábytkem). Já např. kvůli větrání mám rád židle s perforováním sedáku i zad a područky plastové (aby se to nedrolilo nebo neošoupalo).

Ďakujem za rady. Bol som dávnejšie vo veľkej predajni kde mali aj stoličky ale väčšinou majú na vyskúšanie len lacnejšie kúsky. Chápem že je to najlepšia cesta ale musel by som ísť dosť veľkú diaľku + nemám istotu že tam vôbec niečo získam čo pomôže s výberom. Z toho čo som včera prešiel na webe som dospel k názoru že dizajnové gaming rovno škrtám. Síce nie sú vraj zlé ale v mnohých ohľadoch majú väčšinou vyššiu cenu keďže sa platí za značku/dizajn, horšia ergonómia, pohodlnosť, odolnosť, životnosť. Jediné plus je ten dizajn. Takže herné škrtám.

Našiel som https://www.alza.sk/topstar-sitness-90-cierna-d5543292.htm alebo lacnejší variant https://www.kancelarskestolicky.com/1051239-kancelarska-stolicka-sitness-10-cierna-skladova

Ani jednu - obě mají nosnost 110 kg, to vypadá na plastovou konstrukci nebo nejvýše nějakou slabší ocel. Hledej minimální nosnost 130 kg, tam už bude ocel silnější.
Mám doma nastavitelný křesílko s nosností 130 kg, koupené u jednoho místního prodejce nábytku, vydrželo už asi 20 let bez sebemenších známek rozvrzanosti. Má potah z mikrovlákna, což se mi taky osvědčilo - v zimě pěkně hřeje ale v létě se na něm člověk nepotí ani nelepí.

Moja aktuálna HALMAR LOTUS má udávanú nosnosť len 100kg, kríž je plastový a za 7 rokov som v tomto ohľade vôbec nemal žiadny problém. Mám 75kg čiže nepotrebujem nič extra v ohľade pevnosti. Spomínam si že v prvých rokoch začala stolička vŕzgať. Stačilo ju otočiť a nájsť miesto kde hojdací mechanizmus vytvára ten zvuk a dať obyčajnú vazelínu. Takto to funguje dlhé roky bez problému. Myslím že ak tam nedá výrobca vazelínu tak každý kus časom začne vŕzgať.

Vďaka za TIP. Snažím sa neuponáhľať nákup. Chcem aby to vydržalo čiže si chcem vybrať s istotou to najvhodnejšie. Takže nechávam si čas navyše a stále hľadám. Určite nechcem herný dizajn a taktiež nie umelú kožu. Dostal som sa napríklad k týmto kúskom:
https://www.kancelarskestolicky.com/1046051-kancelarska-stolicka-orion-jns-801-cierna-w-51
https://www.kancelarskestolicky.com/1046039-kancelarska-stolicka-aries-jns-701-cierna-w-11

Kvalita za tú cenu by mala byť nadpriemer. Všetko možné nastaviteľné... Jediné mínus trocha vnímam v tom podsedáku ktorý je tiež sieťovina. Z toho čo som doteraz našiel tak najodolnejší je vraj textilný podsedák ktorý sa časom vyšúcha ako napríklad stará sedačka. Dosť zle v tomto je umelá koža čiže tú úplne škrtám. Lenže sieťovina je tiež pomerne v tomto málo odolná a síce nemám vysokú váhu aj tak sa obávam že za niekoľko málo rokov by tá podsedákova sieťovina bola dosť poškodená. Že sa pretrhne to sa neobávam, skôr že sa roztiahne a ostane tam jama. Jasné že toto platí aj pre penu ktorá je v klasickom podsedáku. Otázne je ako je to v porovnaní a tiež tie sieťoviny sú rôzne. Keď pozriem napríklad totálny Hi-End od Herman Miller tak tam sa v praxi overilo že to skutočne vydržalo neskutočne dlhé obdobie aj 10 a viac rokov. Čiže sieťovina sa dá vyrobiť aj kvalitne s životnosťou vyše 10 rokov ale či to bude prípad tejto...

Já mám křeslo asi za 2000,- Kč a je po víc, než snad 12 (možná 15 ???) letech "skoro jako nové", tedy "ošúchané", ale nikde není roztrhané nebo poškozené. Nějaký umělý semiš a asi plastový "podvozek".
Zase bych to nedramatizoval. Ale pokud chceš do toho vrazit víc, ty na odkazech vypadají možná líp :-) Ten semiš doporučuju ...

Ak by šlo za takú cenu kúpiť tak beriem :-) Podarí sa ti nájsť nejaký link na stoličku ktorá aspoň približne odpovedá tomu čo máš? Predpokladám že keďže je takto stará tak už nebudeš vedieť názov a určite sa už nerobí... Ono vlastne keď zohľadníme aj infláciu + že si ju mohol kúpiť v dobrej zľave tak tvoja stolička za 2000kč je dnes ekvivalent stoličky za 5000kč. Dnes je všetko drahé jak sviňa. Tiež to vnímam že 500€ za stoličku je extrémne veľa lenže 500€ je dnes kus lajna proti tomu čo to bolo pár rokov späť. Zopár väčších nákupov potravín a máš 500€ fuč.

Vďaka, ak to zhrniem tak dobrý TIP je napríklad táto:
https://www.kancelarskestolicky.com/1050347-kancelarska-zidle-alva-330-sys

Je tam reč aj o balančných stoličkách, napríklad s pružinou. Bez možnosti zamknutia. Už som o tom čítal niečo aj predtým a z viacerých zdrojov ak si to zhrniem tak lekári odporúčajú sedenie na podobných "srandách" len dočasné. Takže stolička ktorá nemá možnosť uzamknutia tejto vlastnosti pohyblivého sedáku rovno škrtám.

TIP na ALVA 330-SYS sa mi ale dosť páči. Ak je poťah s penou lepšia voľba ako sieťovina tak dosť možno vyberiem práve túto. Naopak v rámci stoličiek kde je aj podsedák sieťovina tak zatiaľ sa mi najviac pozdáva ORION JNS-801, to si môžem otvoriť rovno zubársku ambulanciu pri PC :-D

Spomenul som si na toto vlákno... tak nakoniec vyhrala túžba šetriť :-)

Pôvodne som zvažoval hlavne LD SEATING ALVA 330-SYS, dlho som to odkladal nakoľko tá stolička je síce bez debaty kvalitka ale spolu s príslušenstvom a trocha lepším poťahom by to vyšlo niečo málo pod 500€. Možno robím chybu že šetrím ak je pravdou čo tvrdí výrobca že vydrží dlhé hodiny sedenia denne, kľudne po dobu 10-15 rokov. Za kompom sedím v priemere 1-2 hodinky denne takže pre mňa možno overkill.

Vybral som lacnejšiu alternatívu https://www.kancelarskestolicky.com/1015012-dielenska-stolicka-1380-asyn-flute ktorá vychádza na 170€ bez opierok a s príplatkom za mechanizmus na posúvanie sedáku. Kolieska zo starej https://www.kancelarskestolicky.com/1048378-koliesko-zatazove-premium-pogumovane-priemer-73mm-cap-11mm budú dobré aj na novú. Zatiaľ je ešte len objednaná čiže za cca 2-3 týždne sem ešte postnem posledný podnet či je to dobrá stolička alebo ma šetrenie nakoniec prinúti predsa len priplatiť.

Inak vedel by niekto ohľadne poťahovej látky, má zmysel pozerať tie testy martindale? Hovorím si či je to marketing alebo to je relevantné číslo. Ja som vybral poťah ANTARES - BONDAI, 100 % polyester, martindale 150000, 250g/m2 v čiernej farbe nakoľko som si všimol že vlastne všade v kanceláriách vidím že majú čisto čierne stoličky tak niečo na tom bude :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru