Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní počítač do 60 000 Kč

Tazatel staví herní PC, nestaví výkonnou pracovní stanici, takže mi spíš dává smysl procesor zaměřený na hry s 3D V-cache. U pamětí bych se obával napětí. DDR5 byly původně stavěné na 1,25V, výrobci to taktují na 1,35V u 6000 frekvence, ale vyšší mají 1,4V i víc. Já bych se toho bál, že to přežije o chlup záruku a nevim, jestli bude tazatel chtít za 2 roky kupovat nový stroj. Nastat to nemusí, ale víme, že zrovna Asus měl s deskama na počátku problém, že malinko nadstřelil napětí a ty stroje to položilo. Takže prostě jsem v tomhle opatrný, možná zbytečně, ale je dobré o tom vědět.

Nevidím důvod připlácet na QHD rozlišení na 4070Ti nemálo peněz, když obyčejná 4070 na to teď stačí a do dvou let má novou generaci, na kterou si mezitím může ušetřit, která bude zase výkonější.

Přijde mi, že většina hráčů se dělí do dvou skupin, buď chtějí RT efekty, smíří se s DLSS, které nakonec někdy z neznámého důvodu i opěvují a potom dává smysl si pořídít NVidii a ty zmíněné fýčury zastane RTX 4070 v pohodě a není nějak přehnaně drahá. A nebo jsou hráči, kteří kašlou na nějaké odlesky, ale chtějí maximum FPS a potom je tu RX 7900XT stále levnější než 4070Ti a ta jim těch FPSek dá ještě víc:

https://www.alza.cz/sapphire-pulse-amd-radeon-rx-7900-xt-20g-d7600125.htm

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny