Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na teploty u HP 250 G9

Dobrý den, vlastním notebook HP 250 G9 a měl bych dotaz k teplotám. Ihned po koupi jsem laboroval s nastavením napájecího schématu - v továrním nastavení to jelo furt naplno a CPU tedy moc nepodtaktovával = vysoká teplota a větrák pořád hučel (dáno na Nejefektivnější napájení).

Nyní jsem si všiml a to zcela náhodou, že i při běžném stahování má SSD HDD třeba i 61 stupňů a procesor chvílemi třeba okolo 70 stupňů. Při přechodu do režimu spánku a po opětovném probuzení jsem ale v logu programu na měření teploty (Core Temp a pro HDD Sentinel Pro) uviděl hodnoty i 80 stupňů pro HDD a 90 stupňů pro CPU. Toto bylo tedy i na mě příliš - při pouze kancelářské práci a pátral jsem dále, kde je chyba. Tu jsem asi objevil - v biosu bylo nastaveno větrák zapnout jen nárazově - dal jsem tedy zapnout pořád (zvyk s továrního nastavení u HP Probook 6545b) a zdá se být klid. CPU do 60 stupňů, HDD do 40(45) stupňů.

Otázka zní, máte to také tak a případně máte to v biosu taky takto šíleně nastavené?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
stál cca.... něco okolo 8t Kč a za tyhle penize bys chtel mit dokonale chlazeni ? Proc by pak vyrob…
TakUrcite 10.10.2023 20:31
TakUrcite
mě úplně děsí, kolik odborníků přes petržel sem přijde skrz pc/ntb - a jediné co tuší je že v tom mu… poslední
lední brtník 10.10.2023 21:40
lední brtník

mě úplně děsí, kolik odborníků přes petržel sem přijde skrz pc/ntb - a jediné co tuší je že v tom musí být intel, protože amd byl před 10 lety horší.
pak si koupí placatou lowendovou řadu ntb, ve které je 2jádrový intel ubožák, co topí až 55w a proto se musí furt ofukovat jak stolák.
a je jim zdechlo si dohledat, že výrobce nabízí ekvivalentní lowend řadu s amd (hp255), který má už 5 let vyšší výkon a nižší příkon.

intel ty shity může klidně vyrábět jen proto, že amd nemá násobky kapacit na výrobu pro celý svět.
ostatně divizi nuc musel nedávno intel zavřít ze stejných důvodů: malá mobilní krabička na notebový cpu už jim začala topit jako stolní pc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru