Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte: obyčejný dual SIM telefon na psaní SMS

Mohl by mi někdo, prosím, doporučit malý (<10 cm), hloupý telefon na dvě SIM karty, na kterém jde pohodlně číst a psát SMS? Klasickou konstrukci, ne véčko.

Hledám a nenacházím, jde mi hlavně o tu pohodlnost čtení a psaní SMS; tuhost tlačítek akorát, rozumný ovládání, rozumný menu.

Moc by mi to pomohlo, díky!

Předmět Autor Datum
Moc náročné požiadavky... buď by som kúpil "seniorský" dotykáč, alebo klasika tlačítkový ale s kompr…
Ale 11.10.2023 16:19
Ale
Nokia 108 už je asi histore. Už když jsem si před lety kupoval telefon, tak jsem skončil u myPhone (…
ml1 11.10.2023 17:08
ml1
Tady by sis nevybral? https://www.aligator.cz/produkty/telefony/
host 11.10.2023 19:01
host
Díky všem za odpovědi. Umím si vyfiltrovat mobil podle parametrů na webech jako alza, mall, czc či m…
Pavel 11.10.2023 19:27
Pavel
Mám už plno let starou Nokii 108, protože je nejmenší a lehká do kapsy. Tu už asi neseženeš, tak co… poslední
Karel04 12.10.2023 08:14
Karel04
Nokia 105 Dual SIM 2019,staršia,ale blbuvzdorne ovládatelná,stále sa predáva....
audax mobile 11.10.2023 23:39
audax mobile

Moc náročné požiadavky... buď by som kúpil "seniorský" dotykáč, alebo klasika tlačítkový ale s kompromismi v požiadavkách... dnes taký telefón so všetkými tými požiadavkami nenájdeš, jedine ak v bazári, kde ale musíš počítať s novou batériou (ak sa ešte náhradné vyrábajú).

Nokia 108 už je asi histore. Už když jsem si před lety kupoval telefon, tak jsem skončil u myPhone (právě protože nokia už nebyla; nutno říct, že je lepší), ale typ nevím. Myslím, že většinu požadavků by splnil, tam je jenom trochu krkolomnější zadávání odesílatelů (ale to u noikie108 taky jen o něco méně).
Tak rozlupuji telefon a vidím myphone 6310, jak hledám, je to historie, dneska jsou jiné modely a i když vypadají zhruba stejně, mohou provedené inovace být ku škodě.
No ale měřím a má 12 centimetrů, tak nevím nakolik je těch 10 cm kritických (navíc dnešní modely mohou mít jiné rozměry).
Nemyslím si, že by požadavky byly nesplnitelné. Ale pokud jde o ovladatelnost, je to vždy sázka do loterie.

Díky všem za odpovědi. Umím si vyfiltrovat mobil podle parametrů na webech jako alza, mall, czc či mironet, to problém není.

Jenže z fotek nepoznám, kterej z mobilů se ovládá jednoduše, má pohodlný klávesy, rychlý a logický menu. Už jsem zažil v rodině pár mobilů, co byly totální katastrofa na ovládání, u některých se třeba nemožně nastavuje režim psaní textu ABC, Abc, abc a je to k zbláznění. Jinde je zase krkolomný zadávání adresáta SMS zprávy. Někde se SMS řadí naprosto nelogicky, atd.

Proto jsem požádal o doporučení, díky.

Mám už plno let starou Nokii 108, protože je nejmenší a lehká do kapsy. Tu už asi neseženeš, tak co třeba Nokia 130 Dual SIM ? Sice nemá foťák, ale s tím mým se na 0,3 Mpix stejně fotit moc nedá. Baterie i po dost letech vydrží tak 4 dny. Menu a tuhost tlačítek si musíš zkusit sám, to nikdo za tebe neposoudí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru