Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký herní notebook pro dceru?

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=16273
https://www.protondb.com/app/1222670
https://lutris.net/games/the-sims-4/

Myslím že otvoriť Store nejakého distra (Ubuntu store, Gnome store, etc.) teda kliknutie na jednu ikonu, a následne napísať "Lutris" do vyhľadávania, a kliknúť na tlačítko "nainštalovať" vie každý (a ak nie, tak existuje videonávod, prípadne je k dispozícii .deb pre Lutris, čo je vlastne obdoba inštalátoru .exe vo Windows), a potom vo vnútri Lutris nájsť hru (napísať názov do vyhľadávania, alebo na stránke) a kliknúť "install" je tiež nie problém. To zvládne i moja mamka a tá mi minule poslala PDF súbor spôsobom že by poslala text "C:\user\<user>\documents\file.pdf" a myslela si že mi poslala súbor. Ak to zvládne ona, zvládne to aj jeho dcérka, a dnes deti nie sú anti-talent do PC.

A výkon je vo Wine/Proton dnes +- zhodný s natívnym Windows, a čo sú problémy, tak ak si prečítaš ten link, tie sú na všetkých platformách kvôli chybe priamo v engine tej hry, a rieši sa to nastavením V-Sync / G-Sync. Čo by musela urobiť aj vo Windowse, ale to až tak nezáleží.

Celé zfunkčnenie v Linuxu je na pár kliknutí vlastne i o niečo jednoduchšie než vo Windows, kde musím hľadať download stránku na Internete. Na herných distrách ako Pop!_OS či Nobara je už Lutris aj predinštalovaný, takže vlastne skutočne je to len o nainštalovaní hry.

Inak The Sims 3 je v top 10 Platinum "najhratelnejších" hier pod Linux v WineDB.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny