Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký herní notebook pro dceru?

Ja už jsem zustal kompletně na Debian 12 s posledni nadstavbou GNOME. Doinstalovanou mam i MATE kterou muzu zvolit pri přihlašování usera.
-
Hry moc nehraju, ale steam hry pod Debian fungují stejne, zvolim hru, stahne se, hraju.
Díky tomu, ze Vealve nadzvihlo linux kvůli herní konsoli Steam Deck, se hraní na linux distro pohlo velkym krokem dopředu, vidím přibívaní nových herních titulů které mimo DX12 podporuji Vulkan nebo OpenCL a podobně.
-
Samotný Debian 12 s GNOME bych už neopustil, mám ho udělaný na míru tak aby mi vyhovoval vyladeny přes extensions přes ktery jsem přidal pracovni plochu a spodní lištu. To ze mi kazdou hodinu rika a upozrnuje kolik je hodin a mohu z listy rychle spustit do pozadi radio uz je pro me jen bonus.
-
Jako správce souborů používám především Dolphine, který je daleko pred Windows a má všechny funkce které potřebuji (spuštění terminalu, nahled do složek, detailní zobrazení souboru velikost, rozlišení, codec, a podobnĕ to samé pro textové soubory nebo hudbu, pro mě především audioknihy) .. Aji Calibre jede mnohem lépe jak ve Windows tak jako spousta dalších programů jako správce disku. Zktrátka nemám jediny duvod přecházet na Windows.
-
PS: Ješte jedna KDE funkce je propojení s telefonem Android, kde zpravy etc dostávám přimo do PC včetně SMS. Ve Windows se mi to nikdy zprovoznit nepodařilo, v Debian na 3x klik a hotovo.
Obchod aplikaci pouzivam mimo vychozi jeste Synaptic.
.
LUTRIS je jak pises; Jen kliknout na install, nic vic. Jen pouzivam pro aplikace FlatHub. FLATHUB STORE for LINUX : https://flathub.org/

[97670-capture-decran-du-2023-10-19-20-png]

[97671-capture-decran-du-2023-10-19-20-png]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny