Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Synology NAS - otázky na sdílení fotek s rodinou

Dobrý den, měl bych pár otázek ohledně NAS.

Důvod, proč uvažuji o NAS je samozřejmě zálohování fotek, ale také především sdílení s rodinou (každý už bydlíme jinde a sem tam se sejdem na nějaké akci, výletu atd. - a každý má samozřejmě vlastní fotky, které bych měl rád seskupené na jednom místě). Nejsme schopný z nich fotky vydundat způsobem "stáhni si je z mobilu do PCa pošli mi je přes úschovnu, prosím". Rád bych to tedy udělal co nejjednodušší pro všechny.

Momentálně mám veškeré fotky na klasickém externím disku. Mám je rozřazené podle sebe (zprvu podle roků a dále už dle různých akcí) - celkem mi to už dělá cca 350 složek.
V datasheetu pro produkt DS120j, ale i pro DS223j je tento údaj:

Možnost sdílení souborů
• Maximální počet sdílených složek: 256

Mé otázky tedy zní:
1) Pokud si NAS pořídím, pro každého člena rodiny tam založím nějaký účet a na NAS přetáhnu celý adresář z externího disku, dovolí mi systém nasdílet všem všechny složky/fotky? Vzhledem k tomu údaji, co je v datasheetu ... Nejsem si totiž jistý jestli tomu správně rozumím. Moc mi nedává smysl, proč bych měl být limitovaný počtem složek, které chci sdílet.
2) Bude to posílání fotek do NAS opravdu tak jednoduché, jak si to představuji? Tedy dejme tomu, že se každý z členů naší rodiny vrátí domů ze společné akce, já vytvořím na NAS složku, kterou každému z nich nasdílím a oni si vemou do ruky mobil, vlezou do klasické galerie, nakilkají fotky, zvolí sdílení (s tím že předpokládám, že budou mít v mobilu příslušnou appku) a fotky se prostě pošlou do NAS?

Předem děkuji za odpovědi.

Změna předmětu, původně: Sybology NAS - otázky (host)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny