Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Převod portu VGA na HDMI - projektor

Hezký den všem,

mám starší projektor ACER X113p, který disponuje vstupy - viz příloha. Má potřeba je jednoduchá - potřebuji jej propojit s notebookem, ideálně přes HDMI kabel.

Koupil jsem si tedy tento převaděč: vention-vga-to-hdmi-converter-with-female-micro-usb-and-audio-port-0-15m-black-d5827559.htm

Krom HDMI disponuje vstupy Micro USB a audio portem - klasický jack. Ač ve specifikacích převaděče je psáno, že je pasivní - nepotřebuje přívod energie, tak jsem jej i přesto zapojil do notebooku přes USB, zkusil jsem i připojení přes power banku a klasickou nabíječku. Samozřejmě jsem převaděč vyzkoušel i bez připojení. Závěr je takový, že nefunguje. Projektor, při zapnutí funkce VGA stálé píše žádný signál. Převaděč jsem vyzkoušel i na dalším projektoru, který disponuje jak vstupem VGA, tak vstupem HDMI, ani zde toto propojení není funkční, přes HDMI funguje projektor normálně.

Tedy otázka. Jak projektor spárovat s notebookem? Co doporučujete? Ideálně aby bylo možné pouštět i audio - k tomuto účelu jsem zakoupil tyto reproduktory, které jsem chtěl přes jack propojit s převaděčem.

Reproduktory: c-tech-spk-11-d4839769.htm

Pokud vás napadá jakýkoliv jiný způsob propojení nebo jiný produkt, tak budu velmi rád za doporučení.

Děkuji, Vítek.

Předmět Autor Datum
Koupil jsi VGA na HDMI, ale potřebuješ HDMI na VGA.
Wikan 28.10.2023 13:44
Wikan
Děkuji za velmi rychlou odpověď. Potřebuji tedy toto? Alza Power: alzapower-hdmi-m-na-vga-f-0-1m V…
šmejký 28.10.2023 13:49
šmejký
Ano, to by mělo fungovat. poslední
Wikan 28.10.2023 13:53
Wikan

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru