Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem monitor do 6 000 Kč

V práci nakoupili levné kancelářské HP monitory a to už před mnoha lety. Já jsem se zděsil, když jsem tam nastoupil, protože to vykonávané práci absolutně neodpovídalo, takže jsme je vyměnili za Delly o třídu dražší a vhodné na práci s grafikou. Nicméně na kancelářskou práci byly ty HP monitory ok a byly to držáky, ještě teď jich tam pár běží, vlastně nevím o jediném, který by odešel. Všechny co se měnily, tak to bylo z důvodu, že dneska mají lidi vyšší požadavky, chtějí aspoň 27" a mnohdy vyšší rozlišení.

Prostě narozdíl od mnoha různých značek a to včetně Dellu, tak monitory HP jsou kvalitně vyrobené a drží a samozřejmě kvalita obrazu odpovídá záměru a ceně, které to od HP má. Pokud si někdo koupí kancelářskej monitor a chce skvělé barvy, tak je idiot ten uživatel, svádět to na HP je úsměvné.
A sám jsem si domu pořídil taky monitor od HP, samozřejmě je to vyšší třída s parádníma barvama, nedám na něj dopustit.

Neřikám přitom, že bych HP vyzdvihoval nad Dell, sám jsem vyjma období covidu, kdy měl Dell nějaké problémy s dodávkama komponent a ty jeho monitory začaly být poruchové, vždy raději Dell než HP. Ve firemním prostředí to jsou nakonec obojí nejobvyklejší značky a často moc na výběr nic dalšího dle podnikové strategie není. Ale když mi někdo řekne, že HP monitory moc neumí, tak to je úsměvné a hned vidím, že se ten člověk asi v životě potkal tak se dvěma monitorama a podle toho to subjektivně hodnotí, na čemž není nic špatného, kdyby to nevydával, za nějaké obecné rady.

---

Ano, přesně jak píšeš, ve Windows vždy musí být 24 bit, takže se vše tváří jako 8 bitový monitor, proto u těch 6 bitových je ta funkce FRC. A zase není na tom nic špatného, do kanceláře perfektní, i na ty hry se to nakonec může dát, jen od toho člověk nemůže očekávat nějaké super přesné barvy a nejde to samozřejmě nijak zkalibrovat. Někdy je blbý, že u těch monitorů 6bit+FRC se může ve hrách zdát obraz máznutý, hodně záleží na elektronice monitoru, jak dobře přepíná sousední body a vykresluje výslednou složenou barvu. EIZO u své kanceláře dělalo zázraky, ale stejně jsem se ho zbavil, protože na úpravy fotek to nebylo, na hry však ok.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny