Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem monitor do 6 000 Kč

Ahoj, chtěl bych si koupit monitor, zkusím tedy 24 palců fullHD okolo 6000 Kč. Na hry, filmy a ostatní práci... 60 Hz i stačí, ale když bude víc a lze to stáhnout na 60 Hz kvůli náročnějším hrám, nebudu se zlobit... Děkuji za tipi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozhoduju se mezi https://iiyama-eshop.cz/1133-564-monitory-gaming-master-red-eagle-g-master-gb2470h…
goto 30.10.2023 15:16
goto
Za mě určitě Iiyama, ale ne každý má stejný názor. Nejlíp bude, když uvidíš nějaké porovnání. Aušus…
Lukas1982 30.10.2023 18:42
Lukas1982
koupil jsem tedy ten iiyama... snad budu spokojen... očekávám lepší barvy... posledně jsem kupoval t…
goto 31.10.2023 01:02
goto
Myslím, že oproti HP budeš nadšený. HP umí výborné tiskařské potřeby a tiskárny, ale monitory moc ne…
Lukas1982 31.10.2023 11:00
Lukas1982
Hrozný kecy, nechápu, proč pořád komentuješ monitory, když si nikdy žádný HP neviděl. HP dělá monito…
RedMaX 06.11.2023 19:40
RedMaX
kde jsi vzal že to má jen 6bitů? V technické přiručce je napsáno Barevná podpora: 16.7mln 8bit
goto 07.11.2023 20:56
goto
16mega barev pisou vsichni. podpora neznamena, ze ma monitor fyzicky 24bitu rozliseni pro barevne ka…
brum brum 07.11.2023 21:08
brum brum
V práci nakoupili levné kancelářské HP monitory a to už před mnoha lety. Já jsem se zděsil, když jse… poslední
RedMaX 07.11.2023 22:23
RedMaX

Hrozný kecy, nechápu, proč pořád komentuješ monitory, když si nikdy žádný HP neviděl. HP dělá monitory i pro grafiky. Jistě HP není na úrovni EIZO, ale zcela jistě se jeho monitory vyrovnají těm od Dellu a možná je i předčí, které tu zrovna ty často propaguješ.

Jinak ty monitory co se tu zmiňovali, tak samý 6 bit, tam se nelze divit, že to má hrozné barvy, taky to jsou monitory určené do kanceláře na word a excel, tam žádné věrné barvy nepotřebuješ.

Ta iiyama gb2470hsu, jestli si to chlapec koupil, tak samozřejmě to je 6 bit s barvama dopočítávanýma softwarem. Ale aspoň to má tu výhodu, že je to IGZO a teda to má minimální spotřebu elektriky a navíc aspoň těch 6 bitů je relativně dost přesných, takže to nebude taková tragédie jako to co měl předtim nebo ten Asus.

V práci nakoupili levné kancelářské HP monitory a to už před mnoha lety. Já jsem se zděsil, když jsem tam nastoupil, protože to vykonávané práci absolutně neodpovídalo, takže jsme je vyměnili za Delly o třídu dražší a vhodné na práci s grafikou. Nicméně na kancelářskou práci byly ty HP monitory ok a byly to držáky, ještě teď jich tam pár běží, vlastně nevím o jediném, který by odešel. Všechny co se měnily, tak to bylo z důvodu, že dneska mají lidi vyšší požadavky, chtějí aspoň 27" a mnohdy vyšší rozlišení.

Prostě narozdíl od mnoha různých značek a to včetně Dellu, tak monitory HP jsou kvalitně vyrobené a drží a samozřejmě kvalita obrazu odpovídá záměru a ceně, které to od HP má. Pokud si někdo koupí kancelářskej monitor a chce skvělé barvy, tak je idiot ten uživatel, svádět to na HP je úsměvné.
A sám jsem si domu pořídil taky monitor od HP, samozřejmě je to vyšší třída s parádníma barvama, nedám na něj dopustit.

Neřikám přitom, že bych HP vyzdvihoval nad Dell, sám jsem vyjma období covidu, kdy měl Dell nějaké problémy s dodávkama komponent a ty jeho monitory začaly být poruchové, vždy raději Dell než HP. Ve firemním prostředí to jsou nakonec obojí nejobvyklejší značky a často moc na výběr nic dalšího dle podnikové strategie není. Ale když mi někdo řekne, že HP monitory moc neumí, tak to je úsměvné a hned vidím, že se ten člověk asi v životě potkal tak se dvěma monitorama a podle toho to subjektivně hodnotí, na čemž není nic špatného, kdyby to nevydával, za nějaké obecné rady.

---

Ano, přesně jak píšeš, ve Windows vždy musí být 24 bit, takže se vše tváří jako 8 bitový monitor, proto u těch 6 bitových je ta funkce FRC. A zase není na tom nic špatného, do kanceláře perfektní, i na ty hry se to nakonec může dát, jen od toho člověk nemůže očekávat nějaké super přesné barvy a nejde to samozřejmě nijak zkalibrovat. Někdy je blbý, že u těch monitorů 6bit+FRC se může ve hrách zdát obraz máznutý, hodně záleží na elektronice monitoru, jak dobře přepíná sousední body a vykresluje výslednou složenou barvu. EIZO u své kanceláře dělalo zázraky, ale stejně jsem se ho zbavil, protože na úpravy fotek to nebylo, na hry však ok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru