Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosba o pomoc - Komplexní problém s PC pro zkušené! (VIDEO TDR FAILURE)

Ahoj všem,

Mám problém, který se začal objevovat nedávno. Začnu tím, že popíšu všechny aspekty mého problému a níže ve zprávě popíšu, co předcházelo této situaci.

Problém se skládá ze 3 částí, které se nahodile dějí:

1. Náhodné zaseknutí kurzoru a celého systému, chvilku po zapnutí počítače (pomůže pouze restart)
2. Náhodné zaseknutí načítání systému již v biousu (základní obrazovka desky gigabyte A320M), kde se točí „načítací“ kolečko, zasekne se a dál se nic neděje (pomůže pouze restart)
3. Náhodně vyhozená modrá obrazovka (modrá smrt?) s errorem:

STOP CODE – VIDEO TDR FAILURE
What failed: nvlddmkm.sys


Co předcházelo?

Počítač mi po zapnutí před 2 měsíci nenabíhal (no signal). Větráky běželi na plno a musel jsem ho v podstatě na tvrdo vypnout tlačítkem na zdroji a znovu nahodit, aby naběhl (toto jsem udělal tak 5x když jsem zjišťoval v čem je problém)
Nakonec se přišlo na to, že by špatný zdroj (600W), koupil jsem tedy nový. Počítač jsem vyčistil od prachu, bez vyfoukávání kompresorem abych nic neponičil. Přepastoval jsem při tom procesor. Udělal cable management a vše poctivě a správně zapojil s novým zdrojem, a to vše v antistatických rukavicích.

PC pár dní běžel normálně, než se začalo dít to co píšu výše.

Co jsem vyzkoušel?

1. CMD a příkaz sfc/scannow
Kde bylo zjištěno, že systém měl nějaké poškozené soubory a údajně byly opraveny a změny se měli projevit po restartu. Po restartu jen černá obrazovka. Pomohlo vytáhnout kabel od monitor (napájecí, což vůbec nechápu!)

2. Windows utilita na opravení Startup procesu (neúspěšně – kde se systému nepodařilo opravit)

3. Nainstalovat nejnovější ovladače nVidia (dříve jsem používal starší a bylo to bez problému a nevím, zda tyto problémy začali po instalaci nových, což bylo ve stejném časovém horizontu, jako když jsem měnil zdroj)

Teploty a stav HW:
- Teploty jsou všechny v pořádku.
- Zátěž HDD, CPU, GPU v pořádku (task manager)
- Paměti jsou nové se zárukou 22 měsíců, zkoušel jsem prohazovat

Poslední indicie je, že ještě před tím, než jsem měl problém se zdrojem mi občas nahodile (1x týdně) vypadl signál od monitoru v průběhu práce na PC nebo ve hře. Myslel jsem, že je vadný DisplayPort kabel (tak jsem s ním zahýbal u monitoru a vše jelo dál).

Napadlo mě ještě zda to nemůže být tím, že mi systém běží na 8 let starém SSD 250Gb Samsung Evo, ale to by se mi PC nezasekl při načítání chipsetu základní desky.

Přijde mi to, že je to jako s autem, postupně se se*e všechno. Opravím brzdy, a odejde čerpadlo, udělám čerpadlo a praskne řemen a tak dále..

Prosím o konstruktivní rady.
To, že můžu koupit novou grafiku, desku nebo to hodit do šrotů vím, ale třeba je to něčím jiným a řešení bude zdarma případně za pakatel.

HW:

OS: Originál Windows 10 Pro
GPU: MSI Nvidia GTX 1060 6Gb Gaming X
CPU: AMD RYZEN 3 3100
MB: GIGABYTE A320M-H
OM: Viper Steel 32GB DDR4 3200Mhz CL16
Storage:1x 1TB HDD Seagate Barracuda ; 1x 250GB SSD Samsung Evo 850
PSU: GIGABYTE P550B (nové)

Děkuji předem všem za pomoc.

Změna kategorie, původně: PC sestavy (host)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny