Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápad na mobilní aplikaci (2)

(5) rozšíření do prohlížeče - přepočet ceny v USD a EUR na Kč

Totiž: jak si tak nakupuju v eshopech ve světě, často nejde cena zboží přepnout na koruny; přibližný kurz mám v hlavě, ale často se mi nechce zpaměti násobit.

Udělal jsem opravdu jednoduchý rozšíření pro Chrome (možná funguje i v jiných prohlížečích, nevím), které si automaticky načte kurz z webu kurzy.cz (a ten ho bere z České národní banky).

Pak stačí jen zadat cenu v dolarech nebo eurech a hned se přepočítá na Kč.

BEX - Currency.zip

Postup instalace: stažení ZIP archivu a jeho rozbalení tam, kde zůstane trvale uloženo (po instalaci a přesunu by rozšíření nefungovalo). Pak v prohlížeči Chrome menu vpravo od adresního řádku (tři tečky nad sebou), potom submenu Rozšíření a položka Spravovat rozšíření. Vpravo nahoře je pak přepínač Režim pro vývojáře.
Pak vlevo nahoře tlačítko Načíst rozbalené, v dialogu najít složku s rozbaleným obsahem a je to. Rozšíření se v seznamu identifikuje názvem Currency converter; aktuální verze je 1.2
Po instalaci se hodí (volitelně) ještě toto rozšíření připnout na panel vedle adresního řádku, aby k němu byl rychlý přístup.

Ať je vám k užitku!

Pozn. 1: Vaše banka použije při přepočtu mírně odlišný kurz, ten načtený tedy chápejte jako orientační.

Pozn. 2: Můžete si rozšíření upravit, zdroják je dostupný (máte ho po stažení ZIP archivu), jde o jeden HTML, jeden CSS a jeden JS soubor, případně ikony v PNG a možná je i úprava .JSON souboru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny