Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android 13 mobil začal blbnout, skoro nic nefunguje

Dobrý den,

mám Samsung Galaxy A33 5G, původně s Androidem 12, kde vše fungovalo OK, celý mobil i jednotlivé části OS i aplikace.

Nešťastnou náhodou se mi nainstalovala aktualizace Android 13. Od té doby vše blbne, mobil se nezkutečně seká a neskutečně se zpomalil, polovina věcí v OS nefunguje, blbne nebo padá, stejně tak polovina aplikací, které dřív fungovaly bezchybně a korektně, jsou automaticky násilně ukončovány.

1.) Jaké máte vy zkušenosti u svého mobilu s přechodem z Androidu 12 na Android 13? Máte s tím taky závažné problémy nebo jen mírné problémy nebo je tu někdo u koho přechod z Androidu 12 na Android 13 a provoz Androidu 13 probíhá bezproblémově?

2.) Pomůže opravdu nainstalovat další aktualizace jakože "na opravu chyb této aktualizace" - jak do mě hloupotupě dokola melou a hustí jak Samsung tak i prodejce mobilu Mobilsalon kde jsem jej koupil - bez uvedení jakékoliv jediné technické či praktické informace?
Nebo je mnohem lepší volba vrátit se na původní bezproblémový OS Android 12, nejspíš flashnutím - kde jak říkám problém nebyl vůbec žádný a nemusel jsem nikdy řešit, že něco nefunguje, blbne, seká se, zpomaluje se, padá, ... a jestli další aktualizace skutečně díry a bugy předchozí aktualizace zalepí nebo nezalepí další 2 roky nebo jen vytvoří nové díry a bugy?

3.) Když už se tak ptám, chtěl bych se zeptat, jaké má Android 13 (krom tuny problémů, pádů, zamrzání, nefunkčností, nekompatibilit a bugů) výhody oproti Android 12?
Myslím tím skutečné výhody, vylepšení, technické a praktické informace, v čem je Android 13 lepší než Android 12.
(Prosím, opravdu nikdo, prosím, nepište takovou blbost že: "Je to novější, tak to automaticky musí být ve všem lepší, protože je to přece novější, tak to musí být lepší i kdyby to lepší nebylo." jak do mě hloupotupě dokola melou Samsung i prodejce Mobilsalon - to pro mě není odpověď, ale to je jen tupý marketingový netechnický výplach.)

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Na Xiaomi 11T Pro jsem mel A12 - aktualizovalo se na 13, nepoznal jsem rozdil. Funguje stejne jako p…
lucifer 13.11.2023 17:15
lucifer
Xiaomi Redmi Note 10 5G Žádné pozorování zpomalení nebo "blbnutí" Zkus tovární reset
syndrom 13.11.2023 17:22
syndrom
Instaloval jsem z 12 na 13 a na 14 a žádný problém jsem nepozoroval. Vše bez meziresetu
Jan Fiala 13.11.2023 17:43
Jan Fiala
Netreba riešiť hlúposti, ten telefón môžeš maximálne skúsiť resetnúť. Ak to nepomôže, tak sa obrátiť…
pozorovateľ 13.11.2023 18:44
pozorovateľ
v čem je Android 13 lepší než Android 12 Bezpečnostní opravy, nic víc. Jenže na zařízení, na kterém…
RedMaX 13.11.2023 20:52
RedMaX
Tady se prave bojim, ze dalsi aktualizace jen pri lepeni problemu a bugu minulych aktualizaci jen vy…
Lubi 15.11.2023 00:43
Lubi
Je to marný, je to marný... Reklamuj ho! 2 ročná záruka určite platí aj v Česku.
pozorovateľ 15.11.2023 06:08
pozorovateľ
To je blbost. poslední
lucifer 15.11.2023 08:33
lucifer
Po upgrade OS na vyšší verzi zpravidla provedu reset telefonu, jelikož to někdy dělá bordel. Před re…
HPET 14.11.2023 02:15
HPET

Na Xiaomi 11T Pro jsem mel A12 - aktualizovalo se na 13, nepoznal jsem rozdil. Funguje stejne jako predtim, nevsiml jsem si niceho co by bylo nejak zasadne jinak, stabilita, vydrz, vse jako na 12. Pokud se to vam rozbilo, tak udelat "factory reset". Jestli mi neco aktualizace na 13 prinesla? Hele - nevim, urcite zabezpeceni a odstraneni chyb z 12 (o kterych ale ani nevim), jinak je to vcelku fuk.

v čem je Android 13 lepší než Android 12

Bezpečnostní opravy, nic víc. Jenže na zařízení, na kterém většina lidí jede mobilní bankovnictví, je to sakra důležité.

Obnova továrního nastavení a doinstalovat zbývající aktualizace, mělo by to fungovat potom ok.

Tady se prave bojim, ze dalsi aktualizace jen pri lepeni problemu a bugu minulych aktualizaci jen vytvori dalsi problemy a bugy. A to se vyresi dalsimi tunami aktualizaci, ktere vytvori jen dalsi problemy a bugy pri lepeni tech minulych.

Techto zkusenosti jsem mel uz bohuzel az dost.

Prijde mi, ze verze Androidu nainstalovane v kazdem zarizeni v dobe prodeje, jsou bezchybne a skvele proto, ze se vyrobci+prodejci snazi zarizeni prodat, tak se vytasi vzdy s tim nejlepsim, aby prilakali a prodali a ukazali, jak je jejich zarizeni skvele a bezchybne. Ale jak uz je zarizeni prodano, tak uz je vyrobcum i prodejcum jedno, jaky odporny humus zakaznikum do zarizeni vpusti a vnuti, protoze to uz neni jejich starost a bolest, ale starost a bolest a neprospane noci zakazniku, vyrobci a prodejci uz zarizeni prodali a maji prachy v kapse, vsak co.

Po upgrade OS na vyšší verzi zpravidla provedu reset telefonu, jelikož to někdy dělá bordel.
Před reinstalací si mužeš udělat zálohu, Samsung na to má potřebné funkce, od aplikací, tak obnovení nastavení, tapety i rozložení ikon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru