Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Desktop PC střižna do 80.000 Kč

Ani né, delal jsem jen vse dle pozadavku kupujiciho, zde davam osobni preference bokem. Ale chapu ze papirove TDP vypadaji vysoke.
Podtaktovani jsem nedelal, v BIOS jen mensi optimizaci VCore ktere je v default docela vysoke (IMHO projistotu kvuli stablite) u Z* desky ktera byla s CPU umoznuje hlubsi nastaveni funkci, kuprikladu profil Turba, C*; E-C* etc ktere ma na TDP nejvesi dopad, jinak CPU nepresahuje 120W.

V tom tvem odkazu jasne uvadi ze je Intel vyhodnejsi (mimo zmineny RAW) a dle porovnavacich testu to i9 v podstate ve vsech testech vede.

[PPro_1_2-1.png]

Osobne bych sice zvolil levnejsi Ryzen 7 a jsem presvedcem ze by tazateli na domaci uziti uricte stacil ,ale jak rikam, jen jsem plnil pozadavky kupujiciho.
Co se tyce tazatele, s 14900 chybu opravdu neudela ale opakuji se, slo by to podstatne levnejsi a bezpotreby osazovat i9 (kdyz na to prijde zaklad na i5 14600 je take obsotojny)

U kazdeho odstavce pise jak mu kde poradili koupit to a to, tak nechapu proc zaklada dalsi vlakno na dalsim foru. neprekvapilo by me, kdyby to byl jen snilek co v realite nic kupovat nebude.
Ten kit 96GB bych zcela vynechal a osadil 64GB DDR5-5600 (2x32GB).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny