Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Desktop PC střižna do 80.000 Kč

Díky moc za odpověď. Chci opravdu rychlý PC na zpracování H264 ze své SONY FX30, a dalších kamer (BM, Canon, Panasonic), ze kterých mi chodí materiál na střih. Chci mít možnost pracovat s FULL QUALITY FOOTAGE 4:2:2 10bit 400mbps, bez nutnosti čekat hodiny (většinou přes noc) na vytvoření hnusných, rozmazaných 720p proxyn a pak to mít stejně zalagované při color gradingu, protože ten se na proxynach dělat nedá. Taky ocením abych v noci, když ve tři nebo pět ráno konečně dokončím projekt a chci ho odeslat klientovi, aby ho měl jako ranní překvapení, nemusel čekat ještě 3 hodiny na render a nastavovat si budíka uprostřed spánku. Samozřejmě ocenim když to nebude vysavač (hlučné) ale radši si dam sluchatka, než čekat na počítač. Poživám Adobe Premiere, proto jsem chtěl ten Intel, prý tam má až o 30% větší výkon tady někdo píše. Ano bude to tropit, ano bude spotřeba, ale musí to na sebe vydělat, není to herní věc co by prachy jen žrala.

S tou i5 (pochopil jsem z diskuze níže, že 14600K je i5) by dával smysl, snad by byl i tišší a úspornější, otázka o okolik se to zpomalí. Kdybych bral toto cpu tak ta nocta vzduch mi bude stacit a tebude trotlovat? :D

RAW stříhám málokdy, takže tam bych na to nehleděl. Občas stříhám i materiál z GOPRO, dronu DJI, a taky z mobilů (Samsung, Iphone) takže tam je potřeba i H265/HEVC. Urcite se hodi i podpora AV1 kodeku kterej umoznuje davat na IG fakt krupavy obrazky (videa).

Jinak tu desku jakou bys doporucit? Tu Z790 ale nejakou kolem 10k ne ne za 6100,- jak mám teď?

Co se tyce grafiky tak mi tady doporucuji nejakou studiovou.. ja si pry vybral herni a tam je to pry zbytecne neefektivni. Coz mi dava smysl. Nevedel jsem ze jsou i nejaky special studiovy grafiky. To sem vedel ze jsou jen drivery, ale sw asi moc změn neudela na železe. Takže klidne pujdu do te studiove a priplatim klidne i 10k kdyz budu vedet ze ten vykon bude treba o dalsích 30-40% lepsi. Taky si budu obcas hrat se stable difusion atd takze ocenim ten vykon na algoritmy, o hry mi fakt nejde.

"Takže: být tebou si nejprve ujasním, zda se spokojíš s horší kvalitou HW akcelerovaných kodeků, nebo jestli vyžaduješ plnou kvalitu, univerzalitu a optimalizace SW kodeků (např. velikost videa, formát jiný než "standard" h.264/h.265 apod.)"

Tady nevim ktery efekty jsou a nejsou HW akcelerovany, ale rozhodne myslim ze budu potrebovat i HW akcelerovany, ruzny 3D efekty, stabilizace, warp, denoise, obcas i 3D animace. Predpokladam ze tohle vse je HW akcelerovany, vcetne renderu a prace na timeline.
Jinak tady ctu ze Adobe v 4/2023 doporucuje Intel i5 a i7 max 12 generace.. Tak nevim jestli to neumi vyuzit ten vykon vyssi generace? Nebo do budoucna bude umět? Viz odkaz: https://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/gpu-acceleration-and-hardware-encoding.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny