Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrznutí počítače při startu, svítí logo výrobce, nenačte se OS

Ale to já právě nevím

tak to máš ověřit.
všechno člověk viděl v dávných časech win7 a mbr disků. ale od doby co instalatéři nechávají default gpt disky (w11 je přímo vynucuje) a s nimi uefi režim/"csm disabled", je v biosu v sekci "boot" vidět jen windows manager.

pro odpojení nebootovacích disků to však není zajímavé. ty lze odpojit buď konektorem, nebo v biosu u "sata řadiče" nastavením jejich pozic na disabled.
ještě kdyby dnešní biosy přestaly vypadat jako od čínských kolotočářů a bylo by na světě krásně.

fast boot je historický a dodnes nekompatibilní relikt, od dob ssd nemá v biosu co dělat. off!

taky netuším, proč máš potřebu řešit nějakou zcestnou odpověď z živě. když člověk či brtník instaluje nový systém, odpojí všechny disky, nechá jen nový ssd a krásně mu to funguje.

ale taky se může stát, že nechá zapojený starý pomalý disk od starého os s aktivním bootovacím oddílem a nový ssd si pověsí do desky až kamsi na sata6. pak se instalátor může microsoftsky rozhodnout, že detekuje a přepíše původní bootloader na starém disku, ale systémový oddíl s windows vrazí až na nový čistý ssd. poznáš to podle toho, že odpojením starého hdd systém vůbec nenaběhne.
(nebo pohledem do partition manageru, že bootloader na novém ssd chybí)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny