Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno IP kamera s WiFi, možnosť veľkého zoomu, širokouhlá (panoramatická či 360°)

Ahojte...

tak mám tu spolubývajúceho zas s požiadavkou o ďalšiu kameru... Tento krát však nechce len klasickú lacnú kameru (za 40€) pred bránu či na záhradu, ale chce širokouhlú s veľkým zoomom... samozrejme WiFi kamera...
Ohľadom WiFi, viem čo by ste povedali, a plne súhlasím, ale on to tak chce... a som rád že sa podarilo vôbec pri prerábke domu (zateplovaní), dosiahnuť toho že sa natiahol kábel z domu do zimnej záhrady, kde je AP a relatívne blízko IP kamera (cca 6-7 metrov). Predtým to bolo totiž Router v dome -> PowerLine -> AP v zimnej -> extender pri garázi -> kamera... samozrejme to skôr nešlo než šlo. Teraz už sú tie kamery ako tak bez výpadkov... síce ping od routera ku kamere je "RTT min/prům/max/s.odch = 5,238/52,305/236,611/63,427 ms". Obraz z aktuálnych kamier (ale bez vplyvu siete) je ale extrémne nekvalitný... dokonca aj pri prehrávaní z SD karty priamo v kamere... nie preto že by kamera mala nízke rozlíšenie (je to UltraHD kamera) ale preto že SW v tej kamere to extrémne komprimuje a znižuje bitrate umelo. Rýchlosť v rámci lokálnej siete je dobrá, takže verím že tam by problém nemal byť. Preto by bolo super ak by bola kamera s veľkým rozlíšením, čo by reálne aj tak ukladalo i vysielalo do siete, a keby sa dalo priblížiť trebárs 4 násobne s tým že stále bude všetko rozoznateľné. Čo by ste mi za kameru odporučili? Zatiaľ som pozeral na TP-Link Tapo C510W.

Předmět Autor Datum
Mrkni na test: https://www.zive.cz/clanky/srovnavaci-test-otocnych-venkovnich-ip-kamer-do-3-500-kc-…
host 21.12.2023 13:39
host
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+…
Ale 22.12.2023 01:10
Ale
Aha, to jsem si nevšiml, mám Premium zaplaceno. Když mi pošleš do SZ nějaký konktakt...
host 22.12.2023 08:52
host
PREMIUM+ Vyzkoušejte na měsíc jen za 1 Kč To je pro tebe moc? ::)
Karel04 22.12.2023 09:00
Karel04
Vieš aké je to vôbec absurdné že už očakávaš že zaplatím aj za takú absurdnú vec, ako nejakú radu, t…
Ale 22.12.2023 21:09
Ale
pisou, ze to jde cist za 50 kc. pri te cene kamer - v lednu to bude cena 1 piva.
brum brum 22.12.2023 09:07
brum brum
Jenže Ale má své zásady, proto jsem se ptal, jestli by 1 korunu obětoval.:-) https://pc.poradna.net/…
Karel04 22.12.2023 09:14
Karel04
však tato odpověď se mi velmi líbila. googlemu, který má pro hromadu videí jen stupidní blok ve smys…
lední brtník 22.12.2023 13:15
lední brtník
áno, zásadu mám tu že neplatím každému, kto povie "zaplať mi", ak vlastne jeho službu ani nechcem.
Ale 22.12.2023 21:21
Ale
Ak pockas chystam sa na velky test Tapo rady, ale TP-Link meska s dodavkami, momentalne cakam na Oma…
fleg 22.12.2023 09:50
fleg
Ja som práve sa pýtal jedného týpka čo testoval VIGI C540V, ktorý má byť v predaji od januára... vra… poslední
Ale 22.12.2023 21:22
Ale

Vieš aké je to vôbec absurdné že už očakávaš že zaplatím aj za takú absurdnú vec, ako nejakú radu, takú istú ako tu úplne za darmo dostane desaťtisícky ľudí na akékoľvek iné problémy a odporučenia výrobkov a pod. Neviem od čoho je tu potom poradna, keď som len poslaný na iný navyše platený web. Ako fajn, aj to je rada, do hostovi neberem, ale ty snáď neočakávaš že zaplatím... a vôbec ak žiadam o radu tu, tak ak chce poradňa urobiť platenú poradňu, fajn, ale vážne mám platiť každému webu kde je možná potenciálna odpoveď. Prečo ma host neposlal spýtať za platenej GPT4 či rovno zaplatiť si kamerového profíka... alebo mi mohol sem dať link na nejaký kórejský web s článkom o jednej kamere... aj ten by som mal podľa tebe zaplatiť?

Ten web som v živote nepoužil a v živote ani nepoužijem... prečo by som mal platiť webu, ktorý mi niekto náhodne pošle a ani nechcem? A ak to teda očakávaš, fajn, v takom prípade tých stovky tisíc rád čo som sem napísal od dnes riešim štýlom že je dám na Patreon za 1KČ, a keď sa niekto opýta, tak len pošlem sem link. Admini povolia, že?

Mám možnosť namiesto zaplatenia na náhodnom webe jednoducho počkať na inú radu. Ja sa dobrovoľne rozhodujem že počkám na radu a nezaplatím na tom webe to 1KČ. Tu našťastie mám možnosť voľby a plno alternatívnych zdrojov informácie, ktorú chcem/potrebujem.

Ak pockas chystam sa na velky test Tapo rady, ale TP-Link meska s dodavkami, momentalne cakam na Omada sadu a furt nic, takze ktovie kedy mi dorucia Tapo (kamery, zvoncek, ziarovky, vypinace...proste komplet).
Premyslam aj na d testom Vigi rady, ale tam to kvoli cene pre mna zmysel nema, pretoze ak uz lacne kamery tak potom Uniview.
Par Tapo som uz v akcii videl, vyzera to na dobru optiku a klasicky cinsky problem so sw....kamera sa obcas otoci ako chce, ak sleduje objekt zostane zaseknuta v konecnej polohe, problem s AI, slaby dosah wifi a pod.

Naopak wifi prijmom ma prijemne prekvapili Eufy kamery, 30m, cez 2 steny bez problemov. Zoom maju len digitalny, ale obraz je dostatocne kvalitny na zoomovanie vzdialenejsich objektov.
Btw opticky zoom na kamerach je viacmenej blbost, jediny zmysel mi dava pri PTZ a tam, kde das kameru daleko od objektu (napriklad brany) a potom to trvalo zoomnes kvoli kvalite rozlisenia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru