Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno IP kamera s WiFi, možnosť veľkého zoomu, širokouhlá (panoramatická či 360°)

Ahojte...

tak mám tu spolubývajúceho zas s požiadavkou o ďalšiu kameru... Tento krát však nechce len klasickú lacnú kameru (za 40€) pred bránu či na záhradu, ale chce širokouhlú s veľkým zoomom... samozrejme WiFi kamera...
Ohľadom WiFi, viem čo by ste povedali, a plne súhlasím, ale on to tak chce... a som rád že sa podarilo vôbec pri prerábke domu (zateplovaní), dosiahnuť toho že sa natiahol kábel z domu do zimnej záhrady, kde je AP a relatívne blízko IP kamera (cca 6-7 metrov). Predtým to bolo totiž Router v dome -> PowerLine -> AP v zimnej -> extender pri garázi -> kamera... samozrejme to skôr nešlo než šlo. Teraz už sú tie kamery ako tak bez výpadkov... síce ping od routera ku kamere je "RTT min/prům/max/s.odch = 5,238/52,305/236,611/63,427 ms". Obraz z aktuálnych kamier (ale bez vplyvu siete) je ale extrémne nekvalitný... dokonca aj pri prehrávaní z SD karty priamo v kamere... nie preto že by kamera mala nízke rozlíšenie (je to UltraHD kamera) ale preto že SW v tej kamere to extrémne komprimuje a znižuje bitrate umelo. Rýchlosť v rámci lokálnej siete je dobrá, takže verím že tam by problém nemal byť. Preto by bolo super ak by bola kamera s veľkým rozlíšením, čo by reálne aj tak ukladalo i vysielalo do siete, a keby sa dalo priblížiť trebárs 4 násobne s tým že stále bude všetko rozoznateľné. Čo by ste mi za kameru odporučili? Zatiaľ som pozeral na TP-Link Tapo C510W.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak pockas chystam sa na velky test Tapo rady, ale TP-Link meska s dodavkami, momentalne cakam na Oma…
fleg 22.12.2023 09:50
fleg
Ja som práve sa pýtal jedného týpka čo testoval VIGI C540V, ktorý má byť v predaji od januára... vra… poslední
Ale 22.12.2023 21:22
Ale

Ak pockas chystam sa na velky test Tapo rady, ale TP-Link meska s dodavkami, momentalne cakam na Omada sadu a furt nic, takze ktovie kedy mi dorucia Tapo (kamery, zvoncek, ziarovky, vypinace...proste komplet).
Premyslam aj na d testom Vigi rady, ale tam to kvoli cene pre mna zmysel nema, pretoze ak uz lacne kamery tak potom Uniview.
Par Tapo som uz v akcii videl, vyzera to na dobru optiku a klasicky cinsky problem so sw....kamera sa obcas otoci ako chce, ak sleduje objekt zostane zaseknuta v konecnej polohe, problem s AI, slaby dosah wifi a pod.

Naopak wifi prijmom ma prijemne prekvapili Eufy kamery, 30m, cez 2 steny bez problemov. Zoom maju len digitalny, ale obraz je dostatocne kvalitny na zoomovanie vzdialenejsich objektov.
Btw opticky zoom na kamerach je viacmenej blbost, jediny zmysel mi dava pri PTZ a tam, kde das kameru daleko od objektu (napriklad brany) a potom to trvalo zoomnes kvoli kvalite rozlisenia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru