Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdravie batérie iphone

Je tu niekto kto sa rozumie do iphone telefónov? Konkrétne by ma zaujímalo ako funguje zobrazenie zdravia batérie. Nakoľko známej vymenili batériu a dali jej na výber buď výmena so zdravím batérie alebo bez. Ta výmena bez zdravia bola lacnejšia cca o 60 eur. Tak by ma reálne zaujímalo ako to funguje či to ide len o originál batériu alebo sa to robí nejakým čipom alebo ako.
Snažil som to aj googlit ale nejak sa mi nepodarilo nájsť vysvetlenie.

Vďaka.

Předmět Autor Datum
ako funguje zobrazenie zdravia batérie Zpravidla pomocí SOC & SOH, korelační analýzou : [97957-btr… nový
HPET 23.12.2023 17:40
HPET
Chcem zistiť čo natom stojí 60 eur nový
Majlo849 23.12.2023 17:53
Majlo849
dáva sa buď originálna apple batéria alebo ekvivalent iného výrobcu,pri neoriginálnej batérii iphone… nový
audax mobile 23.12.2023 17:54
audax mobile
Ďakujem za vysvetlenie. nový
Majlo849 23.12.2023 17:58
Majlo849
kondice-baterie-k-cemu-slouzi-a-jak-s-ni-pracovat Jinak k otázce ale 100% odpověď nemám. To by byla… nový
Lukas1982 23.12.2023 18:04
Lukas1982
A vymenená bola za ne originál predpokladám. Zdravie batérie po vene ukazuje? nový
Majlo849 23.12.2023 20:55
Majlo849
Promiň. Slovensky moc dobře neumím některé výrazy a fráze. Netuším, co myslíš slovem "po vene". Můžu… poslední
Lukas1982 23.12.2023 21:40
Lukas1982

dáva sa buď originálna apple batéria alebo ekvivalent iného výrobcu,pri neoriginálnej batérii iphone ukazuje spolahlivo len stav nabitia a prakticky vždy upozornenie,že v zariadení nieje originálny diel od apple,na funkčnosť samotného iphonu to nemá žiaden vplyv,len to otravuje s upozornením na neoriginálny diel na displeji a nemožnosť zistiť skutočný stav neoriginálnej batérie,buď zobrazuje nejakú nie príliš hodnovernú hodnotu,alebo upozornenie na neoriginálny diel,záleží od kvality neoriginálnej baterky........originálnu batériu dávajú len certifikovaní predajcovia apple ako je sws distribution,sieť apple store,istores,istyle pri preukázaní nákupu apple zariadenia v niektorej z týchto sietí predajcov,nay-shop,alza,datart majú svoju sieť zmluvných servisov a zariadenia apple zakúpené na alze,nay-shope,datarte a spol nezoberie originálny apple servis,len zmluvný servis týchto predajcov,ale aj tam je obvykle šanca,že dajú originál apple diel,ostatné servisy sa k originál batériám nedostanú,tam je vždy len neoriginálna baterka,aj keď niektorí tvrdia opak,ale originál apple baterka sa nedá kúpiť v žiadnom velkoobchode,je to vždy len neoriginálna druhovýroba.....

kondice-baterie-k-cemu-slouzi-a-jak-s-ni-pracovat

Jinak k otázce ale 100% odpověď nemám. To by byla spíše otázka na toho prodejce nebo na toho, kdo ji měnil. Software na měření stavu baterie je víc než dost.
Některé jsou celkem přesné podle výpočtu spotřeby a kapacity, ale některé ukazují totální nesmysly.

Viděl jsem baterie, které mají na sobě čidlo. Mělo by ukazovat fyzický stav. Je to něco jako na autobaterii, ale pochybuju, že to byly originální batererie, ikdyž to +- orientačně funguje.
Jenže podle mě to tam bylo k naprosto ničemu, protože normální cestou se k té baterii stejně uživatel většinou nedostane. Osobně bych to neřešil a řídil bych se výdrží při vlastním používání a omezil používání aplikací na pozadí. Pár dnů zpět jsem synovi měnil na jeho Iphone baterii a nic takového jsem tam neviděl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru