Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zjistím MAC adresu (ID) konkrétního zařízení (robotického vysavače)?

Router ji vidí, ale není to ta PRAVÁ MAC adresa. Jak si může MAC adresu zařízení samo vymýšlet a pokud si vymýšlí, jaký to má smysl poté uvádět např. na některé modely vysavačů právě MAC adresu?
Potřebuji právě onu "výrobní, přímou MAC adresu" přímo daného zařízení (tedy vysavače), ne takovou, kterou si onen robot jen vymyslí a vygeneruje.

Router onu MAC adresu vidí, ale jelikož jsem robota připojoval již dvakrát s úplným resetem jak routeru tak robota, měl předtím v konfiguraci routeru uvedenou předtím úplně jinou MAC adresu, než nyní. To je právě ten problém. Já nepotřebuji vygenerovat MAC adresu, kterou si vymyslí robot nebo router, ale potřebuji onu MAC adresu, která je nastavená již od výroby pro zařízení (robota), právě proto mě překvapuje, že JEJ NA VÝROBNÍM ŠTÍTKU NEMÁ VŮBEC NIKDE UVEDENOU. Většina zařízení má na štítku uvedenou právě MAC adresu právě pro případ, kdy dochází k problémům s připojením daného zařízení a provázání MAC adresy s IP adresou zajistí jednak onu bezpečnost a stabilní připojení.

Jak to mám tedy provést, když onu SKUTEČNOU MAC adresu na štítku uvedenou nemá a nemám tedy jak zajistit ono správné svázání robota s IP adresou. Předchozí pokusy selhaly nejspíše právě proto, že MAC adresa uvedená v routeru byla jen náhodně vygenerovaná, jak říkáš, robotem. Jaký to má ale potom smysl, když v návodu daného robota uvádí, že při potížích s odpojováním robota je potřeba zadat JEHO MAC ADRESU, která je uvedená na výrobním štítku. Ten návod neodpovídá realitě a naposledy byla MAC adresa uváděna na předchozím modelu robotického vysavače, na tomhle zkrátka není.

Jsem už zoufalý.

Děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny