Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zjistím MAC adresu (ID) konkrétního zařízení (robotického vysavače)?

Moc díky za reakci, Vaše je zatím nesmysluplnější a nejspíše povede k nějakému řešení a nebo řeší situaci, kde bude zakopaný pes.

Pakliže si MAC adresu vysavač negeneruje, (což bych musel ověřit několikerým resetem buďto celého vysavače nebo routeru a porovnat MAC adresy před a po), tak pokud má skutečně MAC adresu onu vlastní, buď to je ta, která se zobrazuje v routeru v seznamu zařízení a nebo pokud má mít vlastní MAC adresu, proč ji opravdu výrobce neuvádí na onom štítku? Je to první model, který ji na štítku nemá vůbec uvedenou, a to mě strašně mate a štve zároveň.
Problém bude asi tedy opravdu jinde, a to v nějakém extra nepatrném nastavení.

Co myslíš, prosím, tím „okleštit wifi protokol na minimum“?

Co se týče WPA3 a WPA2 AES, i tam jsem již něco zkoušel a nepomohlo to.
Tedy měl jsem původně automaticky nastavené WPA2-PSK[AES] + WPA2-PSK[TKIP], při tomto nastavení se však vždy odpojil. Zkusil jsem tedy nastavit WPA3-Personal + WPA2-PSK[AES] - ani tohle nastavení nepomohlo. Zde tedy asi zakopaný pes nebude?

Co se týče nastavení šířku kanálu, mám automaticky nastavené nejspíše na obojí, tedy mám tam 20/40 MHz, takže by měly být aktivní oba ne? Takže ani zde nejspíše chyba v nastavení nebude.

V manuálu a tech. specifikacích uvádí, že:

Robotický vysavač podporuje komunikační protokoly IEEE802.11 b/g/n ve frekvenčním pásmu Wi-Fi 2,4 GHz. Podporované standardy šifrování jsou WPA3 a WPA2-PSK. Neměl by mít tedy problém ani s jedním.

Právě už nevím, kde a co by pomohlo. Rovněž totiž při případných problémech s připojením nebo odpojováním uvádí v návodu tohle:

Pokud jste v routeru aktivovali blokování adresy MAC a chcete robotický vysavač povolit, najdete adresu MAC („Robot IDL“) na typovém štítku na spodní straně robotického vysavače. NEBO ID robota (MAC adresa) je dvanáctimístné číslo, které najdete na spodní straně robotického vysavače.

Což je nesmysl, na typovém štítku zkrátka žádné ID robota (MAC adresa) není, to bylo naposledy u předchozího modelu, u tohoto to není, pak nechápu, proč to do manuálu vůbec cpou, když to tak není.

Dá se nějak udělat výpis z nastavení mého routeru, zda byste tam nenašli nějaký nápad a tip, co tam může být špatně? Díky moc a omlouvám se za tuny textu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny