Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zjistím MAC adresu (ID) konkrétního zařízení (robotického vysavače)?

To jsem udělal (viz asi i v hlavním textu). Ale i přesto se po čase odpojil.

Tak jsem si řekl, že zkusím svázání MAC adresy s onou rezervovanou IP adresou, to jsem také udělal. Také se odpojil.
Takže já už vážně nevím, kde a co nastavit. Je zajímavé, že to nikomu ze známých nedělá, dokonce ani obchodním poradcům (respektive neřekli mi, že by jim to dělalo, když jsem se jich zeptal), rovněž to nedělá žádné zařízení v domácnosti, která jsou od routeru mnohem vzdálenější a ještě přes zděné stěny.

Tam opravdu bude "něco", co tomu robotovi nesedí v rámci nějakého nastavení, např. nějaké pásmo, ona "STATICKÁ" adresa, kterou jsem myslel, že nastavím i jinak než přes DHCP a nebo MAC & IP binding, opravdu netuším.

Omlouvám se, že to tady řešíme dny, hodně textu atd, opravdu se snažím nalézt řešení a nemyslím si, že jsem úplný trotl, někteří ani nevědí, co je router, a já ony základní i pokročilejší funkce a operace zvládám, samozřejmě nejsem na tom tak, jako zdejší guru technici, kteří to mají na profi úrovni vědomostí. Proto se na vás všechny také obracím.

Díky moc

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny