Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno "Zaseklý" přesun souborů

Zdravím,
měl bych opět prosbu. Když přesouvám soubory např. z WinRaru do složky ve Windows, tak okénko o přesouvání se vždy sekne. Pokud přesouvám všechny soubory, tak většinou na konci extrakce s tím, že okno zmizí po 2-3 minutách (i v rámci přesunu jen jednoho malého souboru), když přesouvám jen některé soubory, zasekne se na určitých procentech a i klidně po hodině se nic nemění, ve správci úloh mi to píše, že Průzkumník Windows neodpovídá... to ale myslím dělalo vždy, ale nikdy to tak dlouho netrvalo.

Všiml jsem si i mnohem delšího načítání obsahu složek, seknutí při přejmenování souborů, celkově v tom průzkumníku vše trvá hrozně dlouho.
Předtím jsem měl v počítači 8GB RAM, nedávno jsem zvýšil o 16GB na konečných 24GB. Zároveň používám Google drive, který si bere celkem značný podíl RAM (někdy její využití šplhá až k 97% až počítač vypadne), no třeba nyní mám celkové využití RAM 71% (Google drive si z toho bere "jen" 61,5%) a celý výše popsaný problém přetrvává. Mám dojem, že by za tím vším mohl stát on, a pokud je má domněnka správná, jde nějak určit, kolik si například může ten Google vzít paměti? Nebo ho musím natvrdo vypnout a celý proces opakovat? Nebo za tím vším celým je něco úplně jiného? Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to vypada, ze tazatel to taha levou mysi* z archivu, pruzkumnik to bere jako presun, archiv mu dekom…
brum brum 04.01.2024 12:22
brum brum
No dobře, když si tedy stáhnu WinRar archiv, jsem zvyklý označit soubory levým tlačítkem myši a taže…
Jamnik 04.01.2024 19:25
Jamnik
kdybys to tahal pravym mysem, pri jeho polozeni by se mel pruzkumak zeptat, co s tim chces delat. ma… poslední
brum brum 04.01.2024 21:07
brum brum

to vypada, ze tazatel to taha levou mysi* z archivu, pruzkumnik to bere jako presun, archiv mu dekomprimuje a pak zpet zkousi komprimovat, ale protoze je archiv porad otevreny, musi se to kousnout.
to jsou prave ty spatne navyky z pruzkumnika.

jako bonus ma selhavajici pruzkumnik v menu na pravy mys bho-doplnek google drive - a ten nejspis na zasekavani pruzkumnika reaguje spatne, kdyz je spusten.

reseni: naucit se pouzivat normalniho spravce souboru, na tupy pruzkumnik navzdy zapomenout.

*) jednotlacitkove mysi mely v minulem stoleti apple. neujalo se to.

No dobře, když si tedy stáhnu WinRar archiv, jsem zvyklý označit soubory levým tlačítkem myši a tažením myši přetáhnout např. na plochu. Tím, že to označím pravým tlačítkem, vyberu extrahovat do složky, se tedy práce ulehčí a už se nic zasekávat nebude?

kdybys to tahal pravym mysem, pri jeho polozeni by se mel pruzkumak zeptat, co s tim chces delat.
mam ten dojem, protoze desitky let by me nenapadlo pouzivat pruzkumnik k necemu vic, nez k nahledu na disky.

na praci se soubory slouzi spravce souboru (v nazvu casto miva nejaky "commander"). ten ovsem vypada jinak: je to typicky 2-panelova aplikace, ktera logicky podporuje manipulaci se soubory odnekud-nekam.
podporuje jak tahani mysi, tak rychlejsi a jednoznacne prikazy pomoci f-klaves.

navic miva integrovane dalsi funkce, o kterych se pruzkumniku nikdy nesnilo a jejich ekvivalent casto neni ani jinde ve windows.

pripada mi uplne absurdni muset vysvetlovat nejprimitivnejsi zaklady pouzivani souboru.
ale m$ to taky dodnes nepochopil.

jeden z prikladu: https://www.altap.cz/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru