Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínající se pc

do toho se motat nebudu, hry nehraju a spotřební domácí hw je mi celkem ukradený.
pokud nechceš mít problém s ramkami (ale nic takového ti memtest nepotvrdil), vyhýbej se deskám asus.
u té tvojí polostavebnice je průser ten polotovar - zelený zmrd ti dodal neotestovaný krám, ve kterém za nic neručí, ty jsi tím ztratil týden času.

ve tvém případě se problémy točí možná kolem intelem nezvládnuté nové řady grafik - jak vlastní hw viz nesmyslné chování měření teploty, tak ovladač v dětských plenkách.
a možná do těch kancelářských minipc osazují nevhodné zdroje pro tvé použití. prostě volba intelu v krabici bez záruky se ukázala jako špatná, pády do černé obrazovky je vada hw, jenže není jasné jaká.

teplovodivá pasta bývá u toho procesoru, který je dodáván s chladičem. některé balení originální chladič nemají, nesleduju to.
ten originál uchladí jen kancelářské nároky, proto je typický třeba u amd apu (cpu s integrovanou grafikou pro nižší zátěž). výkonnější cpu nekupuju tak nevím, snad to na eshopech píšou.

když tak vybíráš matx kancl.desku pro socket am5 a běžný/starší géčkový procesor, nemá náhodou ještě am4? co myslíš?
budeš potřebovat asi svižnější ramky normální stolní velikosti, podívej se na specifikace co je určeno pro "g apu", tan tvůj 1 so-dimm modul můžeš pro tu desku zahodit.
aha, se dívám, že tak označuje desky msi i asus. místo zbytečného screenu tu mohly být konkrétní odkazy, ať to nemusí každý opisovat a googlit. viděl bys, že máš sockety blbě.

ale jak jsem psal, pařanský hw neřeším a neskládám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny