Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skenovanie ,bez atramentu

Tak zavirovanej inkoust, to je dobrej vtip. Ale už jsme tu měli viry v txt a jpg (teda souborech, které nenesou žádný spustitelný obsah), tak proč ne v inkoustu.

Počkať, .txt aj .jpg sú dáta, tiež séria núl a jednotiek ako u spustiteľných .exe súboroch. Ak má program, v ktorom sa to spúšťa zraniteľnosť, vírus v .txt aj .jpg dáva zmysel. A tieto sa dajú binárne upraviť. Rozhodne máš omnoho viac možností aké dáta môže súbor obsahovať.

U atramentu je možné mať vírus tiež. Tiež to posiela len sériu núl a jednotiek do tlačiarne. Absurdné akurát je, že tých dát z atramentu je vyložene len pár bajtov, čo len posiela identifikátor atramentu, aký je zbytok atramentu, prípadne chybový stav. Tam nie je moc čo posielať. A rozhranie na prenos týchto pár údajov je veľmi jednoduché. Spracovať tých pár bajtov by zvládol školák na papieri. To je čo je absurdné že HP to nedokáže.

Inak tá odpadná nádoba je nezmysel totál ako je to riešené. Malo by sa to dať jednoducho vyliať, vysušiť, a resetovať počítadlo. Žiaľ dnes výrobcovia sú svine, a snažia sa pridať čo najviac kurvítok do zariadení.

Ešte absurdnejšie je riešenie problému. Pretože aby zablokovali zavirovaný náplň, musí sa tlačiareň najprv zavíriť (podla nich), pretože aby identifikovali o akú náplň sa jedná, musia z čipu náplne prečítať identifikátor, čo znamená už nejaká komunikácia cez ktorú môže prejsť vírus do tlačiarne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny