Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky pocitac pro duchodce?

Samozřejmě se dá ušetřit a koupit sestavu třeba za polovinu, ale za méně peněz méně "muziky"...

To je samozrejmné.

Uvedl jsem parametry PC, pod které bych nešel. Je rok 2024.

Nešel ty... ale ty nie si dôchodca pre koho sa ten počítač kupuje. Vždy záleží na aký účel to bude použité... niekto môže kúpiť počítač trebárs len na výuku o hardware. Takému stačí aj počítač z minulého storočia, aby učiteľ vedel ukazáť "toto je port SATA", "toto je procesor", "toto je operačná pamäť" a ten počítač ani nemusí byť funkčný. I takému by si vnútil tie tvoje parametry pod ktoré by si nešiel?

Vždycky je to o tom na čo to bude použité. Podľa popisu to má byť len mail a office. A to verím že i ten lacnejší variant by zvládol viac než v pohode. Dokonca poznám človeka čo používa počítač i na omnoho náročnejšie úkony (nakupovanie cez eshopy, prezeranie netu, sledovanie videí) a to má zasraný laptop s dvojjadrom (Celeron B820), 4GB RAM, a obyčajným plotnovým 512GB HDD. A stačí mu to. Samozrejme je to pomalé (a aj otvorenie prehliadača trvá nejakých 10 sekúnd), ale dotyčnému to nevadí a zas taký mail či Office na tom ide viac než v pohode. A to ak si čítal o niečo vyššie, tak nie je ani zďaleka najhorší stroj, čo vidím ľudí dnes ešte používať.

Nevidím dôvod prečo by Brtníkov typ mal byť tak "špatný". Samozrejme za tú cenu je to menej muziky, ale záleží na tom dôchodcovi či mu to stačí alebo nie. A verím že na účel ktorý je popísaný by Brtníkov typ šiel celkom v pohode. Samozrejme je tvoja voľba lepšia, ale aj dražšia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny