Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace W10 se nedaří instalovat

Opakovaně se nedaří instalovat aktualizace a vracejí vše zpět. Žádná hláška proč to nejde se neobjeví a aktualizace ani nejdou pozastavit. Jdou nějak zakázat natvrdo? Díky za pomoc.

Změna kategorie, původně: Software (host)
Změna předmětu, původně: Aktualizace W10 (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem včera zase nechal proběhnout kolečko aktualizací, přestože na stránkách ms píšou, že na opr…
mll 01.03.2024 15:01
mll
Už je k mání MS ps1 skript na opravu toho WinRE oddílu: https://www.yourwindowsguide.com/2024/02/fi… poslední
dsa 03.03.2024 08:11
dsa

Tak jsem včera zase nechal proběhnout kolečko aktualizací, přestože na stránkách ms píšou, že na opravě intenzivně pracujou, skončilo to úplně stejnou chybou, takže jejich intenzívní práce má i po měsíci nulový výsledek. Opravdu nevěřím, že čekají, že si miliarda uživatelů, nebo kolika se to chlubí bude ručně šoupat s oddíly na disku, to rozhodně není práce, která by náležela obyčejnému uživateli.
Ale něco se přece nainstalovalo (teda vlastně "mi nainstalovali"), vidím to i v historii, 5.2. a pak 1.3. mj i ovladače síťovky, ale proč mi síťovku vypnuly, to nechápu (divil jsem se proč nemám internet přes ethernet když přes wifi to šlo, a ona byla síťovka ve správci zařízení zakázaná). A zase jsem musel znova windowsu říkat, čím otevírat "soubor .png" a asi mě to samé čeká u jpegů. Taky jsem pozoroval nějaké další změny. Třeba klávesa F6 která odjakživa sloužila k přechodu do adresního řádku jak v průzkumníku tak internetovém prohlížeči najednou v průzkumníku dělá něco jiného (ve firefoxu zatím funguje normálně).
Někdy asi před 14 dny se probrala nabídka start a hlavní panel (už jsem byl skoro odhodlaný obnovit disk ze zálohy, kterou jsem dělal vloni v létě), trochu se změnilo ovládání, které je ode dneška ale zase jako bylo dřív (minimalizace aktivního okna klepnutím na jeho tlačítko). A to jsou jen věci, kterých jsem si všimnul, ani nechci vědět, kolik věcí mi "změnili" aniž bych o tom věděl.

Už je k mání MS ps1 skript na opravu toho WinRE oddílu:

https://www.yourwindowsguide.com/2024/02/fix-error-0x80070643-for-windows-10-kb5034441-update.html

Jinak ty problémy by možná vyřešila komplet nová instalace a už to nechat "žít vlastním životem".

Na mé starší sestavě mi párkrát po aktualizaci "vypadnul" zvuk, ale obvykle stačilo použít "Vyřešit problémy", tedy asi 3 x jsem znova ručně nainstaloval "origo Realtek" ovladač za těch asi 10 let (W8.1/W10). Pár známých má novější PC a W10 jedou stále bez problémů (jsou to "PC laici" a do ničeho nešťourají), jednou za čas při návštěvě jen zkontroluju, že mají aktuální verzi/build.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru