Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nutnost "opravy" tiskárny před tiskem

Tiskárna HP LJ P3015
Windows 10 Pro, aktualizace v režimu +30/365

Než jsem přešel upgradem na Windows 10 22H2 (z 21H2), nikdy jsem se tímto problémem nesetkal. Od té doby mě zlobí pokaždé, pokud chci něco na téhle tiskárně tisknout. Problém se projeví při prvním tisku po zapnutí tiskárny. Vpravo dole se objeví chyba tisku, jdu tedy do Nastavení, Zařízení a tiskárny, kde je chyba naznačena. Spustím Poradce při potížích a po doběhnutí "housenky" (Zařazování) tiskárna začne tisknout. A ten stav (tiskne bezproblémově další dokumenty) drží do doby, než ji nevypnu. Pak musím to kolečko s Poradcem absolvovat znovu. Na níže přiloženém videu začne tiskárna tisknout v okamžiku, kdy kroužím myší.
Poradce při potížích nabízí opravu v podobě nastavení tiskárny jako výchozí, což zaprvé nechci a zadruhé si myslím, že je to nesmysl.

Laicky si myslím, že chyba bude někde v tom, že u této tiskárny chybí nějaký ten povel/pokyn o zařazování tisku. Jak to jednoduše vyřešit, ale netuším.

Na téhle tiskárně tisknu minimálně, prakticky jen rozsáhlé mnohasetstránkové (někdy je to i pár tisíc stránek) uzávěrky. Proto nepřichází v úvahu něco jako reinstalace Windows; když jsem to vydržel x měsíců, vydržím to i nadále. Ale možná je náprava jednoduchá - poradíte? Díky!

Odkaz na video:
https://mega.nz/file/9MgTUALK#5jiz6tAkj7zibvXB4DoYufYeCJO3Q4Eg6a6q45VTreg

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkus vypnout v nastavení portu komunikaci přes SNMP. Sice přijdeš o stavy tiskárny, ale ty ji stejně… poslední
touchwood 14.02.2024 19:48
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru