Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nutnost "opravy" tiskárny před tiskem

Tiskárna HP LJ P3015
Windows 10 Pro, aktualizace v režimu +30/365

Než jsem přešel upgradem na Windows 10 22H2 (z 21H2), nikdy jsem se tímto problémem nesetkal. Od té doby mě zlobí pokaždé, pokud chci něco na téhle tiskárně tisknout. Problém se projeví při prvním tisku po zapnutí tiskárny. Vpravo dole se objeví chyba tisku, jdu tedy do Nastavení, Zařízení a tiskárny, kde je chyba naznačena. Spustím Poradce při potížích a po doběhnutí "housenky" (Zařazování) tiskárna začne tisknout. A ten stav (tiskne bezproblémově další dokumenty) drží do doby, než ji nevypnu. Pak musím to kolečko s Poradcem absolvovat znovu. Na níže přiloženém videu začne tiskárna tisknout v okamžiku, kdy kroužím myší.
Poradce při potížích nabízí opravu v podobě nastavení tiskárny jako výchozí, což zaprvé nechci a zadruhé si myslím, že je to nesmysl.

Laicky si myslím, že chyba bude někde v tom, že u této tiskárny chybí nějaký ten povel/pokyn o zařazování tisku. Jak to jednoduše vyřešit, ale netuším.

Na téhle tiskárně tisknu minimálně, prakticky jen rozsáhlé mnohasetstránkové (někdy je to i pár tisíc stránek) uzávěrky. Proto nepřichází v úvahu něco jako reinstalace Windows; když jsem to vydržel x měsíců, vydržím to i nadále. Ale možná je náprava jednoduchá - poradíte? Díky!

Odkaz na video:
https://mega.nz/file/9MgTUALK#5jiz6tAkj7zibvXB4DoYufYeCJO3Q4Eg6a6q45VTreg

Předmět Autor Datum
Zkusil jsi přeinstalovat ovladač tiskárny (případně aktualizovat)? Tím nastavením jako výchozí tisk…
host 13.02.2024 10:14
host
Nastaveno mám tak, jak na tvém obrázku. Ovladače jsem několikrát přeinstalovával v souvislosti s tím…
L-Core 13.02.2024 10:41
L-Core
Já bych to nedělal, pokud je tiskárna rychlejší než počítač, tak začne tisknout hned jak se dokončí…
mll 13.02.2024 10:42
mll
Kabel, to se mi nezdá. Začalo to zlobit po aktualizaci Windows na vyšší verzi, s tiskárnou ani USB k…
L-Core 13.02.2024 11:55
L-Core
Zkus vypnout v nastavení portu komunikaci přes SNMP. Sice přijdeš o stavy tiskárny, ale ty ji stejně… poslední
touchwood 14.02.2024 19:48
touchwood

Nastaveno mám tak, jak na tvém obrázku.
Ovladače jsem několikrát přeinstalovával v souvislosti s tím upgradem na 22H2 (loni v létě), tehdy nic nezabralo. Ono je to už dost starý kousek…
Našel jsem teď na stránkách HP novější (7/2023), vyzkouším - ale až po uzávěrce / rozsáhlých tiskových úlohách. Kdyby se něco potento, nerad bych to teď v časovém presu opravoval.

Zkusím (po restartu Windows, teď to nejde..) to přenastavení výchozí tiskárny bezprostředně před tiskem, ale nějak tomu nevěřím :)
Spíše si myslím, že to bude něco s tím spoolingem.

Já bych to nedělal, pokud je tiskárna rychlejší než počítač, tak začne tisknout hned jak se dokončí první stránka, ale pak na vás budou lézt prázdné stránky nebo stránky s chybama (jak nebudou ty další ještě hotové). Takže tisknout až po zařazení poslední stránky je podle mě lepší volba. No ale zkusit se to dá. Ale myslím, že ani to nemůže být hlavní problém, stejně jako to, jaká tiskárna je nastavená jako výchozí (program se obrací na zvolenou tiskárnu, pokud uživatel (nebo program sám) nezvolí jinou, tiskne se na tu, která je nastavená jako výchozí).

Ještě taková hloupost, kabel k tiskárně je v pořádku, teda pokud je síťová, tak asi tohle nehrozí, ale nespolehlivý USB kabel může udělat různé chyby při skenování i při tisku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru