Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký nový mobil koupit?

Rozbil se mi mobilní telefon a potřebuji si koupit nový. Byl bych rád, kdyby mi někdo mobil pomohl vybrat, protože se v mobilech příliš neorientuji.

Potřeboval bych, aby šlo o odolný telefon, aby ho nezničil běžný náraz nebo pád na zem a aby byl prachotěsný a vodotěsný. Nejméně IP67, raději IP68. Dále bych potřeboval delší výdrž baterie, minulý telefon jsem nabíjel cca jednou za týden, možná za pět dní, to celkem ušlo. Pochopitelně to bylo tím, že jsem měl po většinu doby vypnutý internet a měl jsem ho spíše jen v pohotovostním režimu, kdyby mi někdo volal. Kdybych na něm něco mačkal celý den, tak by asi déle než den nevydržel.

Dále bych potřeboval větší paměť (alespoň 128 GB) a slot pro paměťovou kartu. Taky by měl mít GPS. A chtěl bych kvalitnější fotoaparát, aby se daly pořizovat lepší fotky a videa. Na jiných parametrech asi až zas tolik nezáleží, kupříkladu internet jsem používal ponejvíce jen jako mapy a navigaci, jinak na internet upřednostňuji počítač, kancelář jsem na mobilu nedělal vůbec.

Teď jsem měl značku UleFone, měl jsem ho dva a půl roku. Zpočátku fungoval dobře, ale v posledku na něm byl slabý signál při telefonování, nevím, zda to bylo telefonem nebo prostředím, kde jsem, ale zřejmě spíš asi telefonem (já jsem druhou stranu během volání slyšel normálně, ale druhá strana mě neslyšela nebo mi nerozuměla, co říkám).

Nyní se mi ale rozbil, odlomilo se mi napájení, zřejmě se to odlomilo přímo od základní desky. Servisák mi řekl, ať už si UleFone příště nekupuji, že je to nekvalitní čínská značka, vodotěsnost prý není vůbec zaručená a navíc se snadno rozbíjí a odlamování toho napájení se prý děje běžně. Navíc prý na něj nejsou dostupné náhradní díly, a to aktuálně nikde na světě, a není prý jisté, jestli ještě budou. Takže i kvůli tomu bych raději nějakou více běžnou značku, ke které náhradní díly budou dostupné déle, kdyby se s telefonem něco stalo.

Takže bych teď chtěl nějaký lepší, kvalitněji vyrobený telefon, aby mi vydržel aspoň pět let, raději deset. Jestli je tu někdo, kdo se v mobilech vyzná, byl bych velmi rád za rady. Předem za ně děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Asi bych se podíval na Cat telefony nebo nějaké outdoor obaly. poslední
CreativanDevil 26.03.2024 01:07
CreativanDevil

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru