Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavenie siete s Win 10 a Win 11

Potrebujem nastaviť malú sieť (2x Win 10 PRO a 1x Win 11) tak, aby sa všetky PC navzájom videli. Poskúšal som už všeličo čo som našiel na nete, ale akosi mi to neide. Ten PC s Win 11 keď si roztvorím SIEŤ tak tam nevidím žiadne ďalšie PC. Z jedného PC z Win 10 PRO po rozkliknutí SIETe vidím oba zvyšné PC, z druhého PC s Win 10 PRO nevidím tiež nič. Mám ale pocit že nastavenia siete mám na všetkých 3 PC rovnako... Na PC s Win 10 PRO je Eset, na PC s Win 11 len windowsacky defender a firewall. Pingovať ich navzájom viem.
Nevideli ste niekde niekto funkčný návod ako to nastaviť aby to šlo?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na tom není vůbec nic složitého. 1. na všech PC nastavíš stejné účty se stejnými hesly (může jich b… poslední
touchwood 28.02.2024 05:53
touchwood

Na tom není vůbec nic složitého.

1. na všech PC nastavíš stejné účty se stejnými hesly (může jich být víc, ale pak alespoň "server" musí obsahovat všechny účty) - např. PC1 účet "jenicek" (heslo "pernicek"), na PC2 účet "marenka" (heslo "lopata"). Na serveru pak založíš oba účty (jenicek, marenka) se stejnými hesly. Skupinově stačí "Users"
2. Na všech strojích nastavíš síť jako Domácí/Pracovní - tím se ti přepne firewall do režimu, kdy funguje sdílení
3. Na serveru nasdílíš složku/složky pro skupinu Users (nebo si vytvoř vlastní, ve které budou jenicek a marenka). Nezapomeň nastavit i práva souborového systému aby měli přístup. Vřele NEdoporučuju používat zjednodušeného průvodce sdílením.
4. Zkontroluješ esety a další przniče sítě, že fungují jak mají. Windowsí firewall by měl být dostatečně inteligentní.
5. Pokud chceš vidět "okolní počítače" musíš na nich zprovoznit službu WSD - pokud je špatně nastaveno síťové umístění, bývá zakázaná. Něco jako "staré" browsemastery už jsou passé.

edit: typické havárky lidí bývají v tom, že používají "moderní" metody přihlašování (např. PIN) a kašlou na hesla, nebo si je vůbec nepamatují), případně nechápou vazby mezi sdílením a firewallem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru