Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UMAX - Nedostatek místa

Vysypat koš. Tím se něco uvolní. Ale windows má tu nectnost, že hlásí koš prázdný a v koši je klidně několik (i několik desítek) giga ve stovkách souborů. Neznám způsob, jak to ve windows udělat, dělám to z linuxu, že složku $recycle.bin celou vymažu a pak vysypu koš v linuxu (ovšem tak jako jde windowsovský koš v linuxu smazat, tak i linuxová složka .trash jde ve windows celkem dobře smazat).
Pokud nezabere finta s košem, je potřeba hledat, co žere místo.
50 giga je na dnešní dobu celkem málo, ale pokud nemáte nainstalováno moc programů, tak by to neměl být problém. A taky odhaduju, že 20 giga na práci by mělo zbýt.
Nedá se do toho umaxu přidat další disk. Tyhle levné notebooky (i ten nejlevnější "stodolarový" co stál asi 200 dolarů) měly jeden disk přímo zapájený v desce (tzv. eMMC neboli embeeded MMC) a měly slot na SSD. Před nejakou dobou jsem to zjišťoval, když jsme s kolegou hledali vhodný notebook, tak jedna z mých otázek byla právě na rozšířitelnost a to hlavně pamětí a disku. Pokud by šlo instalovat druhý disk, problém by se tím možná vyřešil, na práci by byl extra disk a ten vestavený by zůstal hlavně na systém a aplikace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny