Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak upřednostnit jednu aplikaci vůči ostatním?

Poprvé jsem koupil levnější telefon - Infinix Smart 7 HD 2GB/64GB černá

Telefon po zakoupení (týden dozadu cca) v pohodě rozjel Pokemon GO (trošku dýl to vždycky načítalo)... v momentě, když jsem tam nainstaloval apiikace jako Whats App nebo Messenger - který jsou v podstatě pořád v pohotovosti a žerou paměť, tak Pokemon GO crashne, když se tam načítá mapa... tzn loaduje se trošku dýl a jak vás to má hodit na mapu, tak to telefon neustojí - je to přece jen 3D náročný prostředí a hodí mě na plochu.

Pokemon žádnou aktualizaci mezitím neměl, takže podle mě je důvod to, že jsem já do telefonu nahrál víc věcí a RAMka nestačí. Paměť jako taková je teď zaplněná 12 ze 64 GB, takže tam taky problém není.

Jsem s tím úplně v míru, jestli to nebude fungovat, přece jen nekoupil jsem mobil za 25k, ale spíš na zkoušku nějakou šunku... ale napadlo mě, jestli v tomhle případě jde stáhnout nějakou apku, co by ty pokemony, když jsou zaplý, hodila na první místo priorit, ustřihla messengery a podobně a když bych to vypl, tak by se to hodilo zpátky do normálu...
Nebo jestli jde u toho pokemonu nějak snížit kvalita nebo tak něco... nebo jak byste takovou věc řešili?

Jasně, mohl jsem si nějak vygooglit appku, co toto dělá, ale dám na uživatelský zkušenosti - případně jestli někoho napadne lepší řešení. :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kúpiš si smartfón za 54€ teda 1400KČ s 2GB RAM a chceš na tom hrať nejakú hru a do toho ešte mať nej…
Ale 09.03.2024 23:26
Ale
Abych shrnul tvůj komentář. Původní příspěvek jsi nečetl. Řešení nenabízíš. Jen sis plivnul.
Kadidlo 09.03.2024 23:42
Kadidlo
aby som zhrnul tvoj "problem" kupil si si lacnu sracku, na ktoru mas naroky ako na drahsi telefon a…
jjj 10.03.2024 10:20
jjj
Asi je tam jazyková bariéra, zkusím to napsat slovensky. Kúpil som telefón, ktorý mi 100% vyhovuje…
Kadidlo 10.03.2024 13:49
Kadidlo
Kúpil som telefón, ktorý mi 100% vyhovuje vo všetkom. Takže vlákno môžeme označiť za vyriešené, pro… poslední
Ale 13.03.2024 11:22
Ale

Kúpiš si smartfón za 54€ teda 1400KČ s 2GB RAM a chceš na tom hrať nejakú hru a do toho ešte mať nejaké komunikátory (a spyware) v telefóne. Hmm, problémom sa nedivím. A zrejme to je Android Go, pretože klasická 12-cka bere viac GB v ROM.

Inak kupovať fón za 25k nemusíš. Stačí 3.5 tisíc KČ a už dostaneš fakt veľmi skvelé fóny aj so 6-8GB RAM. A o za 4.5 tisíc KČ je to aj 12GB RAM.

Ostatne ako riešiť po softvérovej stránky aby to "šlo" v tej hračke hrať, tak je vždy možné aplikácie zastaviť (v menu aplikácií, i dlhým podržaním na ikonke a vybrať "zastaviť aplikáciu"). Tú hru neznám a neviem aké nastavenia to umožňuje, ale pohľadať to tam môžeš. Externá aplikácia na manažment operačnej pamäte či "znižovanie detailov v hre", podľa mňa je to nezmysel. A vôbec riešiť "nemám pamäť tak spustím ďalšiu aplikáciu, ktorá síce tvrdí že uvoľní pamäť ale sama k behu potrebuje tú istú pamäť" mi príde.... na hlavu.

Asi je tam jazyková bariéra, zkusím to napsat slovensky.

Kúpil som telefón, ktorý mi 100% vyhovuje vo všetkom. Cena/uspokojenie potrieb asi najlepší telefón pre mňa na trhu. Telefón za 8k by som využíval úplne rovnakým spôsobom a bol by tým pádom pre mňa zbytočný. To sám spomínam v pôvodnom komentári a pokojne mi zakrúžkuj, kde sa niečomu "čudujem".

A teraz k otázke:
Pýtam sa, či je nejaká appka, s ktorou by mali ľudí skúsenosti, ktoré treba uprednostnia na dobu určitú nejakú aplikáciu nad ostatných a po ich vypnutí to sama vráti späť do normálu.

Tak dúfam, že si tomu teraz rozumel. Keď tak napíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru